Het gebruik van microprocessoren & Microcomputers

Het gebruik van microprocessoren & Microcomputers


Verwijderen van de "micro" van microcomputer en microprocessor, en u wordt verlaten met de moderne interpretatie van een PC--een computer die gebruikmaakt van een processor. Wij zijn in het algemeen niet betrokken met de processor, al is het de primaire hardware-onderdeel waarmee de computer automatisch de gebruiker opdrachten uitvoeren. We verwachten meestal gewoon de computer, als geheel, functie voor wat wij dit vragen te doen, zoals surfen op het Internet, luisteren naar muziek of het typen van documenten. Als u handmatig beïnvloeden de werking van de microprocessor in een microcomputer wilt, kunt u hulpprogramma's in het Windows-besturingssysteem.

Instructies

Prioriteit van processen

1

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk onder aan het bureaublad van Windows. Selecteer "Taakbeheer starten" in het menu te openen van het hulpprogramma "Venster taak zetbaas".

2

Klik op de "Processen" tab. Scroll naar rechts om de kolom "Omschrijving" zien. Klik op deze kolomkop te alfabetiseren programma's en processen die momenteel worden uitgevoerd in Windows.

3

Klik op een programma om het te markeren. Klik met de rechtermuisknop op het programma en kiest u vervolgens 'Select Priority.' Wijzig de instelling van "Normaal" op "Hoog" of "Real time". Verhoging van de prioriteit betekent dat de processor het programma meer geven zal verwerkingstijd in vergelijking met het verlagen van de prioritaire programma's. Als uw Internet-browser, zoals Firefox of Internet Explorer traag loopt, kan verhoging van de prioriteit van de verwerking zijn prestaties versnellen.

In- of uitschakelen van meerdere Processors

4

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk. Kies "Start Taakbeheer." Klik op het tabblad "Processen".

5

Klik op de kop van de kolom 'Beschrijving'. Markeer een programma. Met de rechtermuisknop op het programma en selecteer vervolgens "Affiniteit instellen" in het menu.

6

Klik op "Alle Processors" om ervoor te zorgen dat alle van de verwerkingskernen in de processorchip kunnen helpen uitvoeren van het programma zijn. Als alternatief, klik op Verwijder het vinkje bij "CPU 0," "CPU 1," en dus op, maar laat ten minste één processor core aangevinkt. Klik op 'OK'.

Als u twee verschillende programma's, zoals Microsoft Word een document typen en Firefox aan onderzoekinformatie, kunt u "Affiniteit instellen" te splitsen van de "meerdere verwerkingskernen" in een processor even tussen toepassingen. Dit is alleen beschikbaar in multicore-processors, zoals de dual core-processors.

Aanpassen van het stroomverbruik van de Processor

7

Klik op "Start". Typ "Energiebeheer" in het zoekvak op de bodem van de "Start"-menu. Druk op "Enter". Klik op de "Wisseling strekking zetting" verbinding voor het geselecteerde energiebeheerschema momenteel wordt gebruikt, die is meestal het "High Performance" plan. Klik op "Geavanceerde energie-instellingen wijzigen."

8

Scroll naar beneden en klik op de "plus" (+)-teken naast "Processor Power Management." Klik op de plustekens om uit te breiden "Minimum Processor staat" en "Maximale Processor staat." Typ in een nieuw percentage volgende "Op batterij" en "Aangesloten." Dit vertelt de processor hoe snel of langzaam het moet uitgevoerd gebaseerd op de krachtbron in de computer, zoals een laptop met een batterij. Beweeg uw cursor over deze instellingen om een volledige beschrijving te lezen.

9

Klik op het plusteken naast "Cooling systeembeleid." De instellingen wijzigen in "Active" of "Passive". Wanneer de processor begint oververhit raken, vertellen deze wijzigingen de computer vertragen van de processor naar beneden eerste (passief), of om de koelventilator in plaats van te compromitteren processorkracht (actief) te versnellen. Klik op "Apply" en "OK" als uw wijzigingen wilt opslaan.

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt weten welk type processor in uw PC is geïnstalleerd, klikt u eerst op "Start." Met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" op de "Start"-menu. Selecteer 'Eigenschappen'. Kijk voor processor informatie onder de rubriek "Systeem".