Het gebruik van Licentiebeheer Reprise aan licentie Software

Reprise License Manager (RLM) is ontworpen om te helpen onafhankelijke softwareleveranciers afdwingen van licentie-overeenkomsten. Met behulp van RLM kunt leveranciers aan een verscheidenheid van verschillende licentietypen geven consumenten en nog steeds houden van alle de gebruiksgegevens. Of uw klant gebruikmaakt van drijvende of knooppunt-vergrendeld licenties of een combinatie van beide, gebruikt de licentieserver RLM een eenvoudige application programming interface waarmee alle licentie vergunningen.

Instructies

1

Reprise License Manager (RLM) opnemen in uw software om af te dwingen van softwarelicenties. Met inbegrip van RLM wordt licentie beheeronderdelen toegevoegd aan het bestand van de toepassing in de eind-gebruiker de software. De extra bestanden zijn: rlm toepassingen, rlm licentieserver, een unieke licentiebestand en uw aangepaste licentieserver.

2

De licentieserver RLM gebruiken om te helpen klanten bij het zwevende licenties te laten beheren. Aangezien RLM een generieke server zowel een software-specifieke server heeft, kunnen u en uw klant opgeven wie toegang heeft tot de licenties.

3

Beveilig uw programma's door controle op het gebruik van zwevende licenties. In het Options bestand, dat kunt u toegelaten gebruikersgroepen, gebruikersgroepen en reserve licenties niet toegestaan.

4

Toegang tot informatie over het gebruik via de RLM verslag log optie. RLM verzamelt en registreert gegevens met betrekking tot het gebruik van uw programma, dat vervolgens als een rapport kan worden afgedrukt. RLM biedt drie verschillende rapportindelingen (std, kleine en gedetailleerde) die, onder andere dingen, bevat informatie over welke gebruiker aangemeld bij het programma, hoe vaak, op welk tijdstip en voor hoe lang.

De licentieserver uitvoeren

5

RLM server als een service op Windows draaien. RLM zal automatisch worden gestart wanneer de computer wordt opgestart en blijven draaien de hele tijd die het systeem is. Dit zorgt voor continue verzameling van gegevens zonder de licentieserver handmatig op elke login en logout wordt uitgevoerd.

6

Installeer RLM op de opdrachtregel. Tenzij een andere naam is opgegeven, sname zal standaard rlm . Gebruik de volgende opdracht waarin logfile is de padnaam voor de server-logboek voor foutopsporing en eventuele argumenten die u doorgeven wilt aan zijn rlm bij het opstarten.
rlm -install_service -dlog [+]logfile [-service_name sname]

7

Gebruik van een opstartscript rlm uitvoeren tijdens het opstarten op uw Unix-systeem.

Tips & waarschuwingen

  • RLM is een acroniem voor Reprise License Manager, terwijl rlm naar de server-omgeving verwijst.
  • Zwevende licenties bieden een manier om meerdere gebruikers delen gebruik van software. Wanneer een gebruiker is het gebruik van alle andere gebruikers vergrendeld totdat hij uitlogt en de software weer in het netwerk zwembad.