Het gebruik van lengte() in JavaScript

De meeste programmeertalen hebben een "Lengte" functie voor het bepalen van het aantal tekens in een string-variabele. JavaScript hoeft niet een voorgeprogrammeerde functie Len, maar kunt u er zelf voor uw website. De functie Len roept de "lengte" functie om het aantal tekens te tellen en het de integer-waarde wordt geretourneerd als de code die de functie aanroept.

Instructies

1

Met de rechtermuisknop op het HTML-bestand dat u wilt gebruiken om te roepen de functie Len. Selecteer "Open met", en vervolgens klikt u op de HTML-editor die u wilt gebruiken. Klik op 'Open' om de redacteur en de HTML-code te openen.

2

Maak de functie "Len". U moet typen JavaScript-code tussen de openingstag "< script >" en de afsluitcode "< / script >" tag. Typ de volgende code om de functie te maken:

functie Len(string_variable)

{

return string_variable.length;

}

3

De Len-functie aanroepen vanuit uw HTML-code. Bijvoorbeeld, roept de volgende code de functie "Lengte" nadat u op een knop klikt:

< input type = "button" onClick="Len(document.getElementById('first_name').value)" >

De bovenstaande code telt het aantal tekens in het tekstvak "first_name" in het HTML-bestand. "First_name" vervangen door de waarde van het veld die u wilt tellen.

4

Druk op de toetsen "Ctrl" en "S" om op te slaan van de HTML-code. U kunt de nieuwe code testen in een webbrowser op de computer geïnstalleerd.