Het gebruik van HTML-tekst met opmaak in Flash

Het gebruik van HTML-tekst met opmaak in Flash


Adobe Flash is de toonaangevende animatie en interactieve toepassing authoring programma. HTML is een Internet-programmeertaal waarmee webbrowsers wordt aangegeven hoe tot opmaak en weergave van tekst en afbeeldingen. HTML-taalcode of "tags," ook definieert "hyperlinks"---de klikbare tekstlinks op webpagina's die gebruikers naar andere pagina's of URL's springen. Flash ondersteunt verschillende manieren om tekst met HTML-codes. Één de gemakkelijkste en meest voorkomende methoden is Flash's "Tekst renderen als HTML" functie. Deze methode werkt in alle versies van Flash.

Instructies

Opmaken van tekst als HTML in Flash

1

Start een nieuwe film van de flits (.fla) of open een bestaand .fla bestand waarin u tekst toevoegen HTML wilt-indeling.

2

Klik op de "tekst Tool," in het deelvenster Gereedschappen (het "T" pictogram).

3

Klik op de tab "Eigenschappen" deelvenster (afhankelijk van uw versie van Flash, de eigenschappen tabblad displays op de rechts, boven of onder aan het toepassingsvenster weergegeven.) Klik op het "Teksttype" drop-down menu en selecteer "Dynamische tekst."

Opmerking: als u een tekstvak met meer dan één regel tekst nodig, selecteer "Multiline" in het "Gedrag" drop-down menu in de "Lid" sectie van het deelvenster Eigenschappen.

4

Sleep het tekstvak op het podium met het gereedschap Tekst muiscursor.

5

Klik op de "Render tekst als HTML" knop in de sectie "Character" van het deelvenster Eigenschappen. Dit is de tweede van drie knoppen onder de "Anti-aliasing" drop-down menu.

6

Typ of kopieer en plak de tekst in het tekstvak.

7

U kunt nu toepassen lettertype, stijl, kleur en grootte van de tekst opmaken. Selecteer gewoon de tekst die u wilt opmaken en gebruik van de "Karakter"-opties in het deelvenster Eigenschappen toe te passen van de gewenste kenmerken. Wanneer u de film test ("Control" Klik op de menubalk en kies "Test Movie"), het wordt weergegeven als tekst van de HTML-indeling.

HTML-tekst Hyperlinks maken in Flash

8

Klik op de "tekst Tool" in het deelvenster Gereedschappen (het "T" pictogram).

9

Selecteer de tekst in het werkgebied waarop u wilt om een hyperlink te maken.

10

Ga naar de "Opties" sectie van het deelvenster Eigenschappen en typt u de koppelings-URL in het veld "Link". U kunt ook de doelpagina browser instellen vanuit het "Doel" drop-down menu. "_Blank" gebruiken om te openen de gekoppelde URL in een nieuw browservenster of kies "_self" te openen van de URL in hetzelfde browservenster.

11

Test de film ("Control" Klik op de menubalk en kies "Test Movie"). Wanneer u tekst van de hyperlink klikt, moet het de gekoppelde URL openen. Als dat niet het geval is, Controleer uw URL in het veld koppeling in het deelvenster Eigenschappen.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt een schuifbaar tekstvak maken vanuit uw vak voor meerdere regels tekst als dit: met het tekstvak geselecteerd, klikt u op "Tekst" op de menubalk en kies "Schuifbaar."
  • U kunt de uitlijning (midden, links, rechts), afstand en marges met de opties in de sectie "Paragraph" van het deelvenster Eigenschappen instellen.