Het gebruik van het Internet Printing Protocol

Het Internet Printing Protocol kan een computer afdruktaken verzenden naar printers op afstand via het intranet van een bedrijf en/of het Internet. IPP werd oorspronkelijk in 1996 voorgesteld door Novell en ten slotte gedefinieerd door de Internet Engineering Task Force in 2000. IPP heeft ingebouwde ondersteuning voor codering om te voorkomen dat afluisteraars snooping op print verkeer en verificatie bij het bepalen van het aantal toegestane printer gebruikers. U kunt IPP gebruiken de computer configureren.

Instructies

1

Meld u aan als beheerder.

2

Klik op "Start" en typ "programma's en onderdelen" in het zoekvak. Druk op "Enter". Een configuratieprogramma komt. Klik op "Turn Windows-onderdelen in- of uitschakelen", en klik dan op de "+"-teken naast 'Print services'. Klik naast 'Afdrukken via Internet client' totdat u een selectievakje weergegeven. Klik op 'OK'.

3

Klik op "Start" en typ vervolgens "Systeembeheer" in het zoekvak. Druk op "Enter". Het venster voor "Systeembeheer" komt. Klik op 'Services' en vervolgens met de rechtermuisknop op "Print spooler" en klik op "Restart."

4

Klik op "Start", dan "Apparaten en printers," "Een printer toevoegen", en "Een netwerk, draadloze of Bluetooth-printer toevoegen". Klik op de printer die u wilt installeren in de lijst met netwerkprinters weergegeven, en klik vervolgens op "Volgende". Klik op "Installeer driver" en volg de aanwijzingen van de wizard. Wanneer de wizard is voltooid, is de netwerkprinter klaar voor gebruik van uw computer.