Het gebruik van GPS-gegevens met Google Earth

Het gebruik van GPS-gegevens met Google Earth


Volgens een enquête van 2011 TripAdvisor, 38 procent van de respondenten hebben hun mobiele apparaten gebruikt om een reis te plannen, en 60 procent hebben gedownload reizen apps op hun mobiele apparaten, zodat het lijkt alsof GPS-eenheden terrein over traditionele papieren kaarten en plattegronden winnen. Uw GPS-gegevens toevoegen aan Google Earth, en bijhouden van uw reizen, tours genereren uit uw tracks, geotag uw favoriete foto's en zelfs spelen een schat-quest spel genaamd "Geocaching."

Instructies

1

Importeren van een track van uw GPS-toestel en het genereren van een tour uit. Configureer uw GPS voor het gebruik van de wereld geodetisch systeem van 1984 (WGS84) datum, het interne coördinatensysteem van Google Earth, om ervoor te zorgen uw GPS-coördinaten worden begrepen en correct gebruikt door Google Earth. Het GPS-apparaat om vast te leggen van sporen, bij voorkeur met behulp van hoogste trouw te vangen de nauwkeurigste tracks instellen. Nadat u het GPS-apparaat op uw computer aansluit, wordt de GPS-gegevens importeren in Google Earth. Selecteer uw nieuwe GPS track in het deelvenster ' plaatsen ' en vervolgens op "Tour genereren" afspelen automatisch te genereren een tour uit uw track. Gebruik Google Earth de navigatietoetsen de weergave aanpassen en het gezoem en de schuine stand van de 3D-viewer aan te passen. De hoogteprofiel (het terrein patroon) van uw track weergeven, met de rechtermuisknop op uw track en selecteer "Toon hoogteprofiel." De hoogteprofiel aan de onderkant van de 3D-viewer, weergeven in het vak hoogteprofiel.

2

Een geocodering aan een foto genomen tijdens een van uw reizen toevoegen en toevoegen aan uw map Google Earth mijn plaatsen. Importeer de GPS-gegevens, opgenomen met behulp van de WGS84-datum, in Google Earth. Selecteer een foto in Picasa en klik op de knop 'Geotag' in het fotovak te openen Google Earth en beginnen met geotagging de foto. Zoom in op de locatie waar u de foto nam (op het nummer dat u zojuist zijn geïmporteerd) en plaats de gele dradenkruis op elke plek. Klik op "Geotag" aan tag de foto, of klik op "Alles Geotag" als u meer dan één foto hebt geopend in Picasa en wilt label alle van hen. Klik op "Done" om te voltooien geotagging de foto's. Wanneer u Google Earth afsluit, klikt u op "Ja" om op te slaan van de locaties met geocodering in de map Mijn plaatsen.

3

Maken een beeldoverlay in Google Maps naar een overlaykaart over uw GPS-gegevens. Importeer de GPS-gegevens, opgenomen met behulp van de WGS84-datum, in Google Earth. Zoom in van de kant van de kaart waar u wilt de afbeelding bedekken. Het menu 'Toevoegen' uitvouwen, klikt u op "Add beeldoverlay," Typ een naam voor de nieuwe overlay en selecteer een afbeelding van uw harde schijf. Sleep de schuifregelaar Doorzichtigheid naar links uw kaart om transparant te maken, zodat u het correct over het terrein plaatsen kunt. Klik op "OK" om de kaart over uw GPS-gegevens.

4

Het "Geocaching" spel en ga schat jacht met uw GPS-apparaat. Importeren van uw GPS-gegevens, opgenomen met behulp van de WGS84-datum, in Google Earth. Download de add-on "Geocaching"--het is een KML-bestand--van Geocaching.nl (zie bronnen). Het KML-bestand openen in Google Earth om te bekijken de geocaches; Zoom in uw omgeving te vinden specifieke caches. Analyseren van uw GPS-gegevens, met name nummers geïmporteerd uit het GPS-toestel, om te zien als u krijgen dicht bij het vinden van de "schatkist." Opmerking elke specifieke punten die u kunnen helpen vinden van de exacte locatie van de schat, mark hen op uw GPS en probeer het opnieuw.

5

Toevoegen en bewerken van waypoints op GPS-tracks in Google Earth. Toevoegen van waypoints aan uw GPS-apparaat, maar zorg ervoor dat het maakt gebruik van de WGS84-datum. De tracks en waypoints van de GPS in Google Earth importeert. Klik op de kleine "+"-teken naast "Waypoints," in de werkset tijdelijke plaatsen. Met de rechtermuisknop op een van de waypoints, kies "Eigenschappen" en typ een nieuwe naam in het vak Naam. Klik op de knop met een vlag, naast het vak Naam en selecteer een pictogram voor uw waypoint. Een korte beschrijving van het waypoint toevoegen in het tekstvak Beschrijving en klik op "OK" om het waypoint bewerken.

Tips & waarschuwingen

  • U moet een Geocaching.nl profiel om de "Geocaching"-invoegtoepassing te downloaden.
  • Google Earth kunt openen GPX, LOC en KML-bestanden gedownload van GPS-eenheden.
  • Verschillende datums gebruik van afwijkende ramingen voor de precieze vorm en grootte van de aarde, zodat uw GPS-coördinaten niet correct gebruikt zal als u de datum gebruikt door Google Earth (breedtegraad/lengtegraad op de WGS84) niet gebruikt.
  • Google Earth, moet hoewel precieze in de meeste gevallen, niet worden gebruikt als een professioneel hulpmiddel voor nauwkeurig aanwijzen locaties.