Het gebruik van een USB Flash Drive om een besturingssysteem te installeren

Het gebruik van een USB Flash Drive om een besturingssysteem te installeren


De gebruikelijke manier om een besturingssysteem te installeren is om een DVD of CD in de computer plaatst en laat het proces zijn gang. Dit is fijn voor de oorspronkelijke installatie, maar wat gebeurt er als u uw besturingssysteem opnieuw te installeren en te vinden dat je de disc hebt verloren, of dat de schijf is bekrast? Gelukkig kunt u vermijden betalend tweemaal voor uw OS met behulp van een USB flash drive als een back-up. Hierdoor vereist sommige comfortniveau met computers, maar het is niet al te ingewikkeld.

Instructies

Windows

1

Open de opdrachtprompt via het menu "Start". Typ "diskpart" en druk op "Enter". Typt u "list disk" en druk op "Enter". Bekijk de lijst van aangesloten media te vinden van het nummer van uw flash-drive. De opslagcapaciteit zullen de beste aanwijzing.

2

Type "select disk x", vervangen door "x" met het nummer van uw flash-drive, typ "Clean" en druk op "Enter". Typ de volgende opdrachten en druk op "Enter" na elkaar: "Create partition primary," "Select partition 1," "actief", "formaat fs = fat32," "Toewijzen" en "Exit".

3

Typ de volgende opdracht: "xcopy d:. / s/e/f g: "vervangen door"d"met de stationsletter van uw DVD-station en de"g"de stationsletter voor uw USB flash drive. Druk op "Enter" en wacht tot de bestanden te kopiƫren. Wanneer dit is voltooid, is nu uw USB flash drive bootable.

4

Start de computer opnieuw en, zodra het draait terug op, open de BIOS-instellingen. (Deze stap verschilt per computerfabrikant. Moet u op een toets drukt terwijl het opstartscherm zichtbaar is. Gemeenschappelijke toetsen omvatten "F2" en "Delete". De sleutel moet worden vermeld op het eerste scherm.)

5

Zoek de sectie van de "Schoen" met de interface van het BIOS. Hier ziet u een lijst van alle mogelijke opstartbare apparaten aangesloten op de computer, in aflopende volgorde van prioriteit vermeld. Dus zal uw harde schijf waarschijnlijk worden eerst vermeld, aangezien uw computer meestal vanaf daar laarzen. Andere mogelijke apparaten bevatten uw USB flash drive, DVD-station en het Local Area Network.

6

Verplaats de USB schicht toer naar de top van de lijst van de laars. Nu zal uw computer altijd de USB flash drive voor het opstarten vanaf de vaste schijf controleren. Dus als u wilt uw OS opnieuw te installeren en de CD of DVD beschadigd of ontbreekt is, kunt u tampon ter uw USB schicht toer en volg de instructies die worden weergegeven.

Mac OS X

7

Invoegen van uw OS X DVD en USB flash drive, en selecteer vervolgens "Nut" in de menubalk. Selecteer "Disk Utility."

8

Klik op uw USB flash drive, klik "Partitie" aan de bovenkant van het venster. Selecteer "1 partitie" uit het menu "Volume selecteren".

9

Klik op "Opties", selecteer "GUID Partition Table" (als u een Intel-Mac) en klik op 'OK'.

10

Terug naar het hoofdscherm van de "Schijfhulpprogramma" en "Erase" kiezen uit de opties boven aan het venster. Selecteer "Mac OS X uitgebreid" in het menu "Volume-indeling" en geef het volume een naam die u gemakkelijk kunt onthouden. Klik op de knop "Erase" hieronder.

11

Selecteer "Restore" uit de opties boven aan het venster. Sleep het symbool van uw OS X-schijf naar de "Bron"-veld. Sleep uw USB schicht toer naar de "Bestemming"-veld en klik op 'Herstel'. Wacht tot dit proces te voltooien.

12

De OS X DVD verwijderen en opnieuw te starten. Wanneer de computer eerst inschakelt, houdt de "Option" toets ingedrukt. Selecteer uw USB-station in de lijst die verschijnt. Het installatieproces start automatisch. Volg de aanwijzingen op het scherm instructies.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de opstartinstellingen te wijzigen op elk gewenst moment, zelfs als het besturingssysteem zit having problematiek. U kunt wachten totdat u daadwerkelijk nodig heeft om op te starten vanaf een flash drive voordat u deze instellingen wijzigt.
  • Zelfs als je niet in een noodsituatie, dit proces kan bespaart u tijd, omdat een installatie USB-gebaseerde mogelijk veel sneller dan een DVD-gebaseerde installatie.
  • Als u wijzigen van de opstartinstellingen te wijzigen, zodat uw USB flash drive is het eerste apparaat dat de computer zoekt, zorg ervoor dat u alle USB-drives van uw computer loskoppelen voordat u voorsprong op opwaarts. Als uw computer een opstartbare bestand op een aangesloten USB-apparaat niet kunt vinden, is er mogelijk problemen.