Het gebruik van een tekstverwerker

Tekstverwerkingsprogramma's zijn zeer gemeenschappelijk en makkelijk te gebruiken. Als u een typemachine gebruikt hebt om te schrijven een brief of enige andere correspondentie, is het eenvoudig om met behulp van een tekstverwerker. Als u nog niet een typemachine gebruikt een tekstverwerker is eenvoudig te leren en u kunt het voor vele taken zoals het schrijven van een brief, je huiswerk of opstellen van je CV, om enkelen te noemen.

Instructies

1

Vinden tekstverwerking software die u kunt kostenloos downloaden. Er zijn nogal wat. Zie de koppelingen in de sectie van de resource voor een paar opties die krijgt u begonnen. Open Office behoort tot de meest populaire gratis tekstverwerker.

2

Koop één van de betere tekstverwerkers, zoals Microsoft Word, WordPerfect van Microsoft Works. U kunt ook kopen een goedkope tekstverwerker zoals Bureau van de ster die het werk te doen.

3

Een letter typen in uw tekstverwerker nadat u hebt geïnstalleerd op uw computer. Als je veel brieven schrijft, kunt u een sjabloon maken en gebruiken wanneer u wilt een nieuwe brief schrijven.

4

Aankondiging van een groot verschil tussen het gebruik van een typemachine en met behulp van een tekstverwerker is dat wanneer u met een typemachine u moet drukken aan het einde van een lijn, met een tekstverwerker die u niet wilt druk op Voer aan het einde van een regel. Tekstverwerkers zijn woord wrap wat betekent dat de tekst automatisch van de ene regel naar de volgende gaat.

5

Realiseren hoeveel gemakkelijker het is om het centreren van tekst in een tekstverwerker dan in een typemachine. Je hoeft alleen maar de gewenste gecentreerde tekst markeren, vervolgens klikt u "Format", "Punt" en "Center".

6

Uw tekstverwerker gebruiken om de typen van je CV, schrijven van een sollicitatiebrief of doe uw huiswerk. Hier vindt u veel taken te doen met uw tekstverwerker.

7

Uw werk opslaan met een naam die u zich zult herinneren. Klik op "bestand" en "Save" om het opslaan dialoogvenster dan uw document een naam en klik op "Opslaan". Als u maak revisies later wilt, hebt uw document opgeslagen, klaar en wachten.