Het gebruik van een SQLite DB op MySQL

SQLite databases worden vaak gebruikt als tijdelijke databases voor kleinere toepassingen- en testdoeleinden. MySQL databases worden vaak gebruikt op grootschalige platformen. U kunt SQLite databases voor gebruik in MySQL databases converteren door de database exporteren en sommige van de tekenreeksen die zijn gevonden in de database te wijzigen. De add-on voor Firefox SQLite Manager kan worden gebruikt om de database te exporteren, maar u moet handmatig wijzigingen aanbrengen aan de database voordat het klaar voor importeren aan MySQL is.

Instructies

1

Navigeer naar de Mozilla Add-Ons website en SQLite Manager installeren.

2

Herstart Firefox.

3

Klik op "Extra" in het menu Firefox en selecteer vervolgens "SQLite Manager." De SQLite Manager venster verschijnt op het scherm.

4

Klik op het pictogram 'Verbinding maken met Database', dat een map openen met een pijl erboven, op de bovenkant van het scherm is.

5

Selecteer uw SQLite database-bestand en klik op "Open."

6

Klik op "Database" en selecteer vervolgens "Exporteren Database."

7

Naam van het bestand, kies de locatie van het geëxporteerde bestand en klik vervolgens op "Opslaan". De database is geëxporteerd als een SQL bestand naar de locatie die u hebt opgegeven.

8

Klik met de rechtermuisknop het geëxporteerde bestand van SQL, "Openen met" en "Notepad." De inhoud van het bestand wordt weergegeven in de toepassing Kladblok.

9

Klik op "Bewerken" en dan "vervangen."

10

Typ "AUTOINCREMENT" in het zoeken wat tekstvak en "AUTO_INCREMENT" in het vak vervangen door en klik op "Alles vervangen."

11

Voer het symbool van de aanhalingstekens in het zoeken vak en laat het vak vervangen door leeg en klik op "Alles vervangen."

12

Sluit het venster vervangen.

13

Klik op 'Bewerken' en selecteer 'Zoeken'.

14

"Sqlite_sequence" typt in het vak Zoeken en klik vervolgens op 'Zoek volgende'.

15

Verwijderen elke regel die "sqlite_sequence" daarin heeft. Verwijderen van de gehele lijn, niet gewoon "sqlite_sequence." Blijven zoeken en verwijderen van lijnen met "sqlite_sequence" totdat ze allemaal zijn verwijderd.

16

Klik op "bestand" en vervolgens "opslaan" om op te slaan van het databasebestand.

17

Het bestand uploaden naar uw server en de database vervolgens importeren in MySQL.