Het gebruik van een Router te splitsen een Internet signaal bedraad

Internet routers kunnen u splitsen een enkele Internet-bron tussen meerdere computers en andere apparaten zoals de systemen van het gokken of internet TV apparaten. Routers zijn beschikbaar voor zowel bedrade als draadloze verbindingen, hoewel beide over het algemeen minstens vier bedrade poorten hebben. De router beheert de uitwisseling van gegevens tussen elk apparaat en het internet door een uniek IP-adres toe te wijzen aan elk apparaat, funneling automatisch de gegevens naar het juiste apparaat.

Instructies

1

Haal de kracht op uw breedbandmodem.

2

Sluit een Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort op uw breedbandmodem. Steek het andere uiteinde in de "Internet" of "WAN" poort op uw router.

3

Sluit de modem aan op een stopcontact, en wacht op de modem aan de Internet-verbinding tot stand brengen.

4

Sluit de router aan op een stopcontact, en wacht tot het maken van een verbinding met de modem. Het "Internet" of "WAN" licht aan de voorzijde van de router blijft branden wanneer een verbinding is gemaakt.

5

Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de genummerde poorten op de achterkant van de router. Sluit het andere uiteinde op uw computer. Herhaal dit voor alle andere computers die u wilt verbinden met de router.

6

Open een webbrowser op elke computer en test de internetverbinding.

Tips & waarschuwingen

  • De meeste routers gebruiken een web gebaseerde instellingen-menu. Als u de routerinstellingen, open een webbrowser vanaf een computer die is aangesloten op de router. Typ het standaardadres van de router, die meestal is "192.168.1.1" voor LinkSys routers en "192.168.0.1" voor Netgear routers. De standaardadres, gebruikersnaam en wachtwoord zijn verkrijgbaar bij uw gebruikershandleiding of de ondersteuningswebsite van de router.