Het gebruik van een Printable DVD

Onjuist gebruik van een printable DVD kan resulteren in uw DVD niet afspelen in uw DVD-speler. Bovendien, zou kunnen u beschadigen uw DVD of zelfs uw printer. Wanneer u correct uw printable DVD gebruikt bent u profiteren van een unieke technologie die u kunt gebruiken bij het maken van professionele en artistieke DVD's die zal niet schil of rip. De beelden worden afgedrukt rechtsaf naar de DVD, zodat uw DVD collectie ziet er net zo uniek is als u zelf wilt.

Instructies

1

De DVD print software op uw computer installeren. Eenvoudig laden van de installatie-CD en klik op "Install". Klik vervolgens op "Akkoord" om de gebruikerslicentie. Wanneer het installatieprogramma is voltooid, klikt u op "Ja" om een snelkoppeling op het bureaublad plaatsen.

2

Verwijder de lade van de verwisselbare media.

3

De printable DVD past door het ronde gat van de CD in de lade van verwijderbare media met de lege (afdrukbare) zijde naar boven. De afdrukbare kant heeft een soepele, lege oppervlak terwijl de andere kant heeft een spiegel-achtige kunststof afwerking.

4

De verwijderbare media lade past in de printerlade afdrukken-feed.

5

Hiermee lijnt u de feed pijlen van de verwijderbare media met de feed pijlen van de print feed lade. De feed pijlen zorgen correcte uitlijning van de verwisselbare media lade, zodat het afdrukken op het moment begint. Zonder deze pijlen uitlijnen, begint de printer afdrukken van ongeveer 1/4 inch te vroeg, waardoor het afdrukken op uw DVD uit center.

6

Dubbelklik op de snelkoppeling van de print software op uw bureaublad om de print software niet openen.

7

Klik op "Invoegen afbeelding" in het gebruikersmenu een aangepaste afbeelding invoegen. Wanneer het dialoogvenster wordt geopend, selecteert u het bestand dat u wilt afdrukken op uw DVD. Meestal, kunt DVD software u een JPEG-afbeelding invoegt.

8

Klik op de afbeelding en houd de linker muisknop te slepen van de afbeelding overal binnen het afdrukbereik. Het afdrukbereik zullen een ronde DVD-achtige waarmee uw DVD, zodat u kunt de afbeelding slepen en plaatsen het waar die u wilt. Om het te plaatsen, gewoon de linker muistoets loslaat.

9

Klik op "Tekst invoegen" in het menu bestand.

10

Typ een bericht ("mijn DVD," bijvoorbeeld) in het tekstgebied. Het tekstgebied zal meestal buigen voor de tekst, zodat het past binnen het gebogen afdrukbereik van de DVD. Tekst toevoegen aan de DVD kunt u uw douanebericht superponeren boven een afbeelding.

11

Klik op "Afdrukvoorbeeld" uit het Bestandsmenu om te zien een miniatuur preview van wat uw DVD eruit ziet wanneer afgedrukt.

12

Het meten van de inwendige diameter van uw DVD in millimeters (mm) met behulp van de metrische liniaal. De binnendiameter vertegenwoordigt de niet-afdrukbare binnenste wiel van de DVD.

13

Selecteer "Afdrukken" in het menu afdrukken.

14

Geeft de afmeting van de "Binnendiameter" in het menu afdrukken. De inwendige diameter varieert van merk tot merk, dus je moet de diameter om te voorkomen dat uw printer probeert af te drukken op het niet-afdrukbare gebied ingesteld.

15

Klik op "Afdrukken". De printer zal het Dienblad van de media onder de printercartridge voeden.

16

Verwijder de lade van de media uit de achterkant-ejectie lade.

Tips & waarschuwingen

  • Printable DVD schijven komen in verschillende soorten zoals -R en + R. Vóór de aankoop van een DVD, controleert u uw DVD-speler gebruikershandleiding om ervoor te zorgen dat het biedt de zelfde type DVD compatibiliteit als het type DVD dat u wilt kopen.