Het gebruik van een Linksys-Switch

De Linksys Gigabit 8-Port Workgroup Switch wordt gebruikt om computers via Ethernet met elkaar verbinden. De switch biedt ondersteuning voor de gemeenschappelijke 10 en 100 Mbps doorvoersnelheden evenals 1000 Mbps. doorvoersnelheid naar de snelheid verwijst en volume waarmee gegevens kunnen worden verzonden van de ene computer naar de andere. Hogere snelheden zijn vooral handig als u zeer grote computerbestanden zoals multimedia bestanden deelt. U kunt toegang krijgen tot en gebruik een Linksys schakeloptie met een Windows XP-computer door met de schakelaar met een Ethernet-kabel te verbinden.

Instructies

1

Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel op uw computer en het andere uiteinde op een ongebruikte Ethernet-poort in het oranje paneel op de achterkant van de switch.

2

Bevestigen dat TCP/IP is ingeschakeld op uw computer. Klik op 'Start' > 'Uitvoeren'. Typt u ncpa.cpl in het tekst venster uitvoeren en klik op "OK" om het venster Netwerkverbindingen te openen. Met de rechtermuisknop op de LAN-verbindingspictogram in het deelvenster met details van het venster en klik op "Eigenschappen". Vink het vakje naast ' Internet Protocol (TCP/IP) ' als het al niet is ingeschakeld, en klik op "OK".

3

Bevestigen dat bestands- en printerdeling is ingeschakeld op uw computer. Volgen dezelfde procedure gebruikt om te bevestigen dat TCP/IP is ingeschakeld, maar Vink het vakje naast "Bestands-en printerdeling voor Microsoft-netwerken" als het niet reeds is ingeschakeld.

4

Zoek andere computers in het netwerk. Klik op "Start" > "Mijn netwerklocaties". Klik op 'Bekijk werkgroepcomputers' in de navigatiebalk aan de linkerkant om computers in uw werkgroep aangesloten op de switch weer te geven. U zal zitten kundig voor zien en toegang tot alle mappen en bestanden aangewezen voor het delen op de computers in het netwerk.