Het gebruik van een IP-Sniffer

Het gebruik van een IP-Sniffer


Een Internet Protocol (IP)-sniffer detecteert en toont de afzonderlijke pakketten van gegevens die worden verzonden via een netwerkverbinding. De gegevens die worden verzonden via een LAN of het Internet is onderverdeeld in pakketten die worden vervolgens gerouteerd van de bron naar hun bestemming. IP-adressen van de routers worden gebruikt om te bepalen waar de gegevens vandaan en gonna zodat op de plaats van bestemming de gegevens kunnen worden gereconstrueerd op basis van haar constituerende pakketten in het oorspronkelijke bestand. IP-Sniffers of pakketsniffers de individuele pakketten reizen via een opgegeven netwerk detecteren en laat de gebruiker identificeren van inbreuken op de beveiliging die mogelijk moeten worden aangepakt.

Instructies

1

Downloaden en installeren van een IP-sniffer (zie bronnen). Verschillende programma's bieden verschillende niveaus van functionaliteit. Gratis sniffers kun je zien van het verkeer over het netwerk; Overwegende dat commerciƫle producten hulpmiddelen om te categoriseren en ingaan op de veiligheidskwesties bleek door een IP-snuiven bevatten.

2

Open uw sniffer software van keuze en selecteer de netwerkinterface om te ruiken. U moet worden aangesloten op een netwerk voor een IP-sniffer detecteren alle verkeer. Selecteer de opties die u om vangen (of "ruiken") IP-verkeer toelaten. U ziet een lijst met IP-adressen en webadressen.

3

Het filteren van de gegevens isoleren van risico's voor de beveiliging van uw netwerk. Bijvoorbeeld, als u wenst te verbieden een bepaalde website, zal u zitten kundig voor zien van alle verkeer gericht of naar die website en het verkeer naar de specifieke computer in het netwerk traceren. U kunt ook zoeken naar grote hoeveelheden gegevens die kunnen wijzen op een peer-to-peer (P2P) file sharing service of andere onbevoegde toegang.

Tips & waarschuwingen

  • IP-sniffers zijn netwerk beveiligingsprogramma's. Gebruik een IP-snuiven geen als u niet de beheerder of de eigenaar van het netwerk. Krijg geen toegang tot gegevens, netwerken of wachtwoorden die u hebt niet het recht om te benaderen--door dit te doen, kan u het breken van de wet.