Het gebruik van de Software van de virusbescherming

Uw computer beschermen tegen de laatste bedreiging door het installeren van de software van de virusbescherming. U kunt vrije software van het Internet gebruiken of kopen van een pakket op uw lokale computerwinkel. Zodra u de software installeert, moet u om ervoor te zorgen dat u het correct gebruikt. Volg deze tips.

Instructies

1

Installeer de software volgens de instructies van het pakket of gebruik een gratis versie van AVG of uw serviceprovider. U kunt vrije versies downloaden vanaf het Internet.

2

Update uw software dagelijks. U kunt dit doen door te kiezen voor automatische updates tijdens de installatie of door handmatig bijwerken van uw software. Als u automatisch kiest, zal uw programma zelf op regelmatige tijdstippen onderhouden.

3

Open uw virusprogramma als u wilt uw software handmatig bijwerken. Klik op de "Download" of "Live Update" knop om te downloaden van de recentste virusdefinities. Zorg ervoor dat uw computer is verbonden met het Internet.

4

Wachten voor uw definities te laden. Het programma zal u vertellen wanneer het klaar.

5

Scan uw computer nadat nieuwe definities zijn geladen. U kunt bepaalde schijven van uw computer gecontroleerd of kunt u kiezen "volledige scan." Een volledige scan zoekt overal met verborgen virussen.

6

Laat uw programma scannen naar de computer. U kunt andere programma's tijdens de scan maar ze kunnen lopen langzamer dan normaal.

7

Lees de verslagen aan het einde van de scan. Uw programma moet ter plaatse van eventuele bedreigingen en virussen in quarantaine te plaatsen. Verwijder eventuele virussen uit de kluis.

Tips & waarschuwingen

  • Altijd een back-up van de computergegevens van uw.
  • Probeer niet om te openen in quarantaine virussen om te zien wat ze zijn. U kan het virus worden geopend.