Het gebruik van de minst Square kubieke veelterm in MATLABEen veelvoorkomend probleem in wiskunde en statistiek is om te bepalen of een bepaalde set gegevens een afhankelijkheid op een ander als een polynomiale functie. In MATLAB, wordt dit bereikt met de "polyfit"-functie. MATLAB worden gegevens altijd opgeslagen als matrices, zodat in dit soort analyses twee vectoren in een polyfit programma zou worden ingevoerd. MATLAB de polyfit functie gebruikt dan de aanpak van de kleinste kwadraten om terug te keren de coëfficiënten van de ingerichte polynoom.

Instructies

1

Laad-up van MATLAB, dan klik op "Bestand", "Open", en blader naar de map op uw computer met de gegevens die u wilt analyseren. Wanneer u het vindt, dubbelklikt u op het bestand. U dubbelklikken op de bestandsnaam van het paneel 'Huidige Directory' in MATLAB, als dit geopend is en uw gegevens daar is.

2

Typ de volgende fundamentele formule voor de functie polyfit in MATLAB:

c = polyfit(x,y,d)

Vervang "x" en "y" met de namen van de relevante vectoren, met een "y" wordt de vector u zijn testen, om te zien als het hangt aan 'x'. Vervang "d" met de graad van de polynoom gewenste – omdat je een kubieke polynomical wilt, hier het nummer "3" opgeven.

3

De functie uitvoert. De uitvoer zal "c" ingesteld op de coëfficiënt van een kubieke veelterm die het beste past bij uw gegevens, volgens de definitie van de kleinste kwadraten van "fit."

4

Maak een tabel om de gegevens weer te geven. Eerst de volgende functie uitvoert, na 'x' vervangen door de dezelfde vector zoals gebruikt in stap twee te respresent "x":

f = polyval(p,x);

Voer de volgende handelingen uit om de tabel opnieuw vervangen "x" en "y" met hun equivalenten variabele-naam:

tabel = [x y f y-f]