Het gebruik van de Gmail SMTP-Server voor een nieuwsbrief

U kunt de Gmail SMTP-server een nieuwsbrief te verzenden naar een groep van 500 mensen of minder. Gmail plaatsen een beperking van 500 e-mails tegelijk om te voorkomen dat mensen met behulp van de gratis e-mailservice voor het verzenden van ongewenste e-mail of spam verzenden. Een contactgroep maken in Gmail is relatief eenvoudig en zodra u een groep instellen hebt, dan u kunt de nieuwsbrief verzenden aan die groep elke maand rechtstreeks vanuit de online interface van Gmail.

Instructies

Een groep maken

1

Ga naar gmail.com en log op uw account.

2

Klik op de 'Contacts' optie uit de zijbalk links. Het volgende scherm, klik op de link "Nieuwe groep". Een pop-upvenster wordt weergegeven.

3

Typ een naam voor de groep, zoals de "Nieuwsbrief" of iets dergelijks. Klik op de knop "OK".

4

Ga naar de 'My Contacts' groep, die je een overzicht van al uw contactpersonen moet. Vink het selectievakje voor elke contactpersoon die u wilt toevoegen aan de contactgroep "Nieuwsbrief".

5

Klik op de 'Groepen'-knop en selecteer "Nieuwsbrief" of de naam van de groep die u wilt toevoegen die contacten. Klik op de "Apply" optie toe te voegen.

E-mail van een groep

6

Log in op uw Gmail-account en klik op de knop "Compose Mail" in de buurt van de bovenkant van de linker kolom.

7

Ga naar het veld "Aan" op het scherm "Compose Mail" en typt u de naam van de groep. De naam van uw groep moet beginnen te automatisch invullen met het label van de "(groep)" toegevoegd aan het einde.

8

Druk op de toets "Enter" om die groep te selecteren. De namen en e-mailadressen automatisch ingevuld in het veld "Aan".

9

Typ een "onderwerp" voor uw e-mail en plak de tekst nieuwsbrief in de hoofdtekst van het bericht. Klik op de knop "Verzenden" om uw nieuwsbrief verzenden aan iedereen in die contactgroep.