Het gebruik van de Entourage van de MS Office versie thuis

Microsoft Entourage kunnen gebruikers organiseren, maken en synchroniseren van communicatie en planningen, zowel thuis als op het werk. U kunt Entourage te halen persoonlijke en zakelijke e-mails, evenals het instellen van geavanceerde opties om uw vermogen om te coördineren van e-mailberichten tussen computers en locaties, en e-mailservers instellen. De toepassing biedt ook opties voor het ordenen van berichten, taken en afspraken en het toewijzen van categorieën voor het sorteren van werk, gezin en sociale activiteiten. Gebruikers kunnen coördineren houden van kopieën van berichten op de e-mailserver voor toegang tot communicatie van het werk of vanaf een andere computer.

Instructies

Instellen e-mailadres(sen)

1

Klik op "Extra" in de bovenste menubalk en selecteer 'Accounts' in het menu dat verschijnt. Een dialoogvenster wordt geopend.

2

Selecteer "Nieuw" op de werkbalk in het dialoogvenster te lanceren een "Account Configuratieassistent."

3

Typ het e-mailadres in het veld, en klikt u op de pijltoets-rechts gelegen op de rechterbenedenhoek van het venster "Assistent".

4

Typ de naam van de afzender, account-ID (de login-naam) en het wachtwoord in de overeenkomstige velden.

5

Selecteer het type server voor inkomende e-mail van de drop-down menu (dat wil zeggen, POP of IMAP) en typ de inkomende en uitgaande mail serveradressen in de corresponderende velden. (Neem contact op met uw Internet-Provider voor deze instellingen.) Bijvoorbeeld, de server voor inkomende e-mail kan worden "pop.mail.yourserver.com" en de uitgaande e-mailserver kan worden "smtp.mail.yourserver.com" of "smtpout.yourserver.com."

6

Klik op de knop pijl-rechts, klikt u op de knop "Controleer of mijn instellingen" en klik op de pijl naar rechts om de installatie voltooien.

7

Typ een naam voor de account binnen Entourage en klik de doos naast "Deze account opnemen in mijn verzenden & ontvangen alle schema" automatisch check e-mail. Klik op de knop "Voltooien".

Synchroniseren van E-mails

8

Klik op "Extra" in de bovenste menubalk en selecteer 'Accounts' in het menu dat verschijnt.

9

Dubbelklik op het gewenste e-mailaccount (emailadres) als u wilt aanpassen.

10

Klik op het tabblad 'Opties' en selecteer de volgende Serveropties (dat wil zeggen, klik de doos naast de volgende items: "Een kopie van elk bericht op de server achterlaten", "Verwijder berichten van de server nadat ze zijn verwijderd van deze computer" en "Allow online toegang (toont account in de mappenlijst)."

11

Schakel de selectievakjes volgende om "Gedeeltelijk ontvangen berichten" en "Verwijderen van berichten van de server" zodat u e-mails vanaf een andere computer of een web-mail dienst openen kunt.

12

Klik op de knop "OK" om het instellingen opslaan.

Items categoriseren

13

Selecteer "Rubrieken" onder 'Bewerken' in de bovenste menubalk, en kies "Edit categorieën."

14

Klik op de label voor een categorie. Typ een nieuwe naam en klik op het gekleurde vak rechts van de lijst Categorie kiest u een kleur, indien gewenst. Bijvoorbeeld, typ "Schoolevenementen" in één veld en wijzigen van de kleur blauw om te identificeren deze items in Entourage.

15

Selecteer een e-mailbericht, een agenda-afspraak of een taakitem en klikt u op "Categorieën" vanuit het venster Entourage. Kies een categorie toewijzen aan het item voor het eenvoudig sorteren.

16

Om items te sorteren in de map Postvak in of e-mail, agenda of takenlijst lijst volgens categorie, klik op "Weergave" in de bovenste menubalk en "Rangschikken" uit het menu dat verschijnt, selecteer "Categorieën."

Mappen toevoegen

17

Selecteer de module "E-mail" en kies "Inbox" in het linker frame.

18

Klik op 'Bestand' in de bovenste menubalk, selecteer "Nieuw" uit het menu dat verschijnt, dan kies "Nieuwe map".

19

Bevestigen dat een map "Untitled" in de links directory verscheen. Klik op de naam van de map en typt u een gewenste naam (bijvoorbeeld "de School berichten").

20

Sleep een e-mailbericht naar de gewenste map te organiseren van correspondentie.

Tips & waarschuwingen

  • Als antwoord op een e-mail die u kunt openen vanaf een andere computer, uw e-mailadres in de "BCC" sectie van het bericht een kopie op de e-mailserver opslaan opnemen.