Het gebruik van de Editor voor Groepsbeleid in Windows

Microsofts Groepsbeleid-Editor is een hulpprogramma waarmee netwerkbeheerders de mogelijkheid om te definiëren en beheren van Windows-configuraties voor groepen gebruikers en computers. Beleid voor het aanpassen van instellingen voor de gebruikersinterface met Microsofts Groepsbeleid door het volgen van deze eenvoudige stappen instellen.

Instructies

1

Bepalen welke gebruiker of groep die u wilt definiëren van beleidsinstellingen voor. Een samenvatting van de opties die u wilt configureren. Aanmelden bij een werkstation met administrator-bevoegdheden.

2

De Groepsbeleidsobjecteditor openen via Microsoft Management Console. Klik op de knop "Start"; Klik vervolgens op "Uitvoeren". Typ de letters, 'mmc' in het tekstvak en klik op de knop "OK". De console wordt geopend.

3

Klik op "Bestand", "Add/Remove-module." Een module toevoegen/verwijderen-lijst van het eigenschappen-menu wordt weergegeven. Klik op "Toevoegen" in het tabblad Zelfstandige module. Een lijst met beschikbare modules weergegeven.

4

Selecteer Group Policy Object Editor. Klik op de knop 'Toevoegen'. Een dialoogvenster Groepsbeleidsobject selecteren wordt weergegeven. Selecteer een groepsbeleidobject dat u wilt configureren. Klik op "Finish", klik op "Sluiten" en klik vervolgens op 'OK'. Het object dat u hebt gekozen worden weergegeven onder de map Consolebasis in de console.

5

Kies een object map configureren op de linker kant van de console. De relatieve object opties weergegeven aan de rechterkant van de console.

6

Maak een selectie van een item aan de rechterkant voor configuratie. Klik met de rechtermuisknop op het gekozen beleid en kies "Eigenschappen" uit het menu. Een eigenschappenvenster staan de beleidsinstelling worden geconfigureerd.

7

Beleid instellen in het eigenschappenvenster. Vul selecties en klik op 'OK'. Het dialoogvenster wordt gesloten.

8

Sluit de Microsoft Management Console na uw venster Groepsbeleid-instellingen definiëren.

Tips & waarschuwingen

  • Groepsbeleid gebruiken een hiërarchische proces groepsinstellingen definiëren. Gebruik de "uitschakelen" instellen op het uitschakelen van een gebruikersbeleid op lokaal niveau die kan hebben toegepast op een groep op een hoger niveau.
  • Wees voorzichtig bij het instellen van beleid. Onjuist gebruik van de redacteur van het beleid van de groep kan meer kwaad dan goed maken als je niet het goed gebruikt.