Het gebruik van de Computer aan grafiek uit een ontwerp

Het gebruik van de Computer aan grafiek uit een ontwerp


Wiskunde kan soms worden esthetisch, evenals zo logisch. De wiskunde achter poolcoördinaten, een coördinatensysteem dan de cartesiaanse [X, Y] grafiek, kan worden gebruikt om prachtig symmetrische ontwerpen te maken. Om dit te doen op de computer, moet u een programma dat kan grafiek polar coördinaat functies uit. U kunt ofwel gebruik maken van de Internet aan grafiek uit uw functies op een online grafische website, of u kunt Maple, een zeer krachtige computerprogramma dat functies kunt uitzetten.

Instructies

Uw ontwerp voor Online maken

1

Ga naar de website "FooPlot" in de sectie bronnen hieronder.

2

In de werkbalk "2D plotten" aan de rechterkant van de site wijzigen alle "Functie" vierkanten "Polar" door te klikken op de drop-down menu's.

3

Onder elk van de 5 vierkantjes waar het zegt "theta = to "type "0" en 19"zodat het leest" theta = 0 tot en met 19".

4

Typ of kopieer-plak de volgende vier functies (de eerste is gewoon het nummer "2") in elk van de vier "r(theta) =" tekstvakken respectievelijk:

= 2
= zonde (13theta)+5+log(5)
= sin(22
theta)+3+log(3)
= sin(3*theta)+8+log(2)

5

Klik op de knop "Plot het", vervolgens klikt u op "Uitzoomen" onder het perceel-venster en klik op de plot te uitzoomen en zie uw ontwerp in volledige weergave.

Plot van uw ontwerpen met behulp van Maple

6

Maple openen door te dubbelklikken op het pictogram op uw bureaublad.

7

Selecteer de vergelijking venster in het midden van het scherm. Dit is waar u Maple kunt gebruiken voor het berekenen van vergelijkingen.

8

Typ de volgende perceel functie en druk op enter om te zien uw ontwerp:
perceel ([[2, theta, theta = 0.. 19], [zonde (13theta)+5+log(5), theta, theta = 0.. 19], [zonde (22theta)+3+log(9), theta, theta = 0.. 19], [sin(3*theta)+7+log(2), theta, theta = 0.. 19]], coords = polar, weergave = [-8.. 8, -7.. 7])