Het gebruik van de ALTER-opdracht in SQL

De opdracht van SQL wijzigen kan toevoegen en bewerken van gegevens in databases, tabellen en weergaven worden gebruikt. Een flexibele opdracht, ALTER wordt meestal gebruikt om te voegen en het neerzetten van kolommen uit tabellen, hernoemen bestaande kolommen of gegevenstype van een kolom wijzigen. Gebruik ALTER in combinatie met basic SQL commando's te wijzigen en de wijzigingen toepassen op tabellen snel, in plaats van individueel vervelend correcties.

Instructies

1

De opdracht ALTER een kolom "newColumn" toevoegen aan een bestaande tabel "myTable" in "MijnDatabase". Typ "gebruik MijnDatabase; ALTER TABLE myTable ADD korting VARCHAR(10);"en druk op"Enter". De opdracht wordt "newColumn" toegevoegd als een VARCHAR-kolom in "myTable" en vult elke rij met een NULL-waarde.

2

De opdracht ALTER te wijzigen van een bestaande kolom "newColumn" van een "varchar" datatype naar een "decimaal" datatype. Typ "gebruik MijnDatabase; ALTER TABLE myTable ALTER COLUMN newColumn DECIMAL(10,2);"en druk op"Enter". "NewColumn" de opdracht wijzigt in een DECIMALE kolom die numerieke gegevens met 10 cijfers precisie opslaat en wordt rechts van het decimaalteken twee cijfers weergegeven.

3

Gebruik van de opdracht ALTER een kolom "newColumn" te verwijderen uit de tabel "myTable." Typ "gebruik MijnDatabase; ALTER TABLE myTable DROP COLUMN newColumn;"en druk op"Enter". De opdracht ALTER zal elimineren "newColumn" van "myTable."

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer u de opdracht ALTER gebruikt in combinatie met de opdracht DROP, houd er rekening mee dat eventuele gegevens uitgeschakeld met de opdracht DROP kan niet worden hersteld.