Het gebruik van DameWare

Het gebruik van DameWare


DameWare NT Utilities is een krachtige extern beheer tool, die kan worden gebruikt in een Windows-netwerk. Dit product rolt de Mini Remote Control, exporteur en andere hulpprogramma's in één softwarepakket. Mini afstandsbediening werd ontwikkeld met de beheerders van het systeem in het achterhoofd. Het kan een beheerder afstandsbediening een computer en printer gebruiken alsof ze is gewoon achter zit. Exporteur, zal systeemgegevens exporteren vanaf een externe computer voor licentie controle en inventaris. DameWare NT's zal worden uitgevoerd op Windows NT met SP1 of hoger.

Instructies

1

Open DameWare Utilities. De 'Werkstations'-groep in het deelvenster 'Browser' uitvouwen door te klikken op de "+".

2

Klik op de '+' naast de naam van de computer om te zien alle van de hulpprogramma's beschikbaar voor het werkstation. Tweevoudig tikken "Schijven". Het schijfgebruik blijkt onder "Disk grafiek" in het linkerdeelvenster van het venster "Schijven". Dubbelklik op een willekeurige schijf weergegeven in het rechterdeelvenster om informatie te zien op de specifieke schijf. Klik op "OK" in het venster "Disk Drive Details" om het te sluiten.

3

Tweevoudig tikken "Event Log" in het deelvenster 'Browser'. Klik op een van de tabbladen in het rechterdeelvenster naar het gebeurtenislogboek.

4

Klik op het "+" naast "Externe opdracht." Tweevoudig tikken "RCmd Console." Typ een gebruikersnaam voor de computer naast "Gebruikersnaam." Druk op de "Enter"-toets op het toetsenbord.

5

Typ het wachtwoord. Druk op de toets "Enter". Typt u "y" voor het laden van het profiel van de gebruiker op de externe computer. Druk op de toets "Enter". De externe computer de opdrachtvenster wordt geopend. Opdrachten uitvoeren in dit venster, zoals u zou doen alsof u er gewoon achter de externe computer.

6

Typ "exit" en druk op "Enter" verbreken van de externe computer. Druk op een willekeurige toets om het venster te sluiten.

7

Klik op het "+" naast "Remote Control". Tweevoudig tikken "Mini Remote Control".

8

Typ een gebruikersnaam in het veld "Gebruikersnaam". Typ een wachtwoord in de daarvoor bestemde ruimte. Klik op de "Connect" pictogram aan de bovenkant van het venster. Afstandsbediening het werkstation.

9

Selecteer "File" en "Verbinding verbreken" in het menu in het venster "DameWare Mini Remote Control". Selecteer "File" en "Exit" om het venster te sluiten.

10

Klik op het "+" naast "TCP-hulpprogramma's." Selecteer 'Ping'. Kijk voor het antwoord van de ping in het venster 'TCP/IP-– Ping'. Klik op de "Stop" knop om te stoppen met de opdracht ping.

11

Klik op de naam van de computer. Klik op "Bestand" en "Uitvoer" in de menubalk. Schakel de selectievakjes in naast de items exporteren in het venster "Taakoverzicht".

12

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de computer in het venster "Computerlijst". Selecteer 'Start Export'. Klik op de "Export"-tab in de linkerbenedenhoek van het venster om te zien de bestandsnaam en de locatie van het geëxporteerde bestand.