Het gebruik van CRM te communiceren zowel intern als extern

Het gebruik van CRM te communiceren zowel intern als extern


Customer Relationship Management (CRM)-systemen kunnen worden gebruikt ter verbetering van communicatie zowel intern als extern aan de organisatie. Dit wordt gedaan door een combinatie van goed bijhouden van gegevens, informatie delen en systeem functionaliteit. De exacte procedure voor het gebruik van CRM systemen informatie mede te delen variƫren per product, maar de interne en externe communicatie functionaliteit ingeschakeld door deze systemen is relatief vergelijkbaar.

Instructies

Interne communicatie

1

Winkel, toegang en delen klantspecifieke gegevens in het CRM-systeem. Door het vastleggen van belangrijke informatie over klanten in een gedeelde systeem, bestel CRM Inter teamcommunicatie vergemakkelijkt doordat de klant de bevolkingssamenstelling, geschiedenis en service beschikbaar voor alle leden van teams van de klant kwesties.

2

Standaardtaak lijsten en wachtrij-werkzaamheden om ervoor te zorgen dat ze zijn ingevuld volgens de nodige tijdlijnen vast. Bijvoorbeeld, als er een maximale hoeveelheid tijd voordat een bedrijf moet een klant-probleem aanpakken, kunnen CRM-systemen aankondigen managers dat een kritische activiteit is nog niet voltooid hun aandacht vereist. Veel verbinden bedrijf e-mailsystemen, zin managers kunnen gemeld worden in real-time.

3

Belangrijke rapporten rechtstreeks vanuit het CRM-systeem om een totaaloverzicht van de verkoop van de klant, gemeenschappelijk ondersteuningsvragen of zelfs de meeste populaire producten. De rapportage mogelijkheden van de meeste CRM-product is een belangrijke manier van communiceren van belangrijke verkoop-, marketing- en servicegegevens aan leiders in de business.

Externe communicatie

4

Gebruik maken van CRM aan macht klant portalen, zodat klanten kunnen de bestelling updates ontvangen, aanvullende producten en diensten kopen, evenals problemen melden. De meeste CRM systemen hebben pre-built klant portalen of websites die gebruik maken van dezelfde onderliggende database als de toepassing die wordt gebruikt door de werknemer, wat betekent dat wanneer klanten hun informatie online, zoals hun contactgegevens updaten, werknemers onmiddellijk kunnen zien en die informatie gebruiken.

5

Maken en verzenden van aangepaste e-mailadres en papieren post documenten voor klanten rechtstreeks vanuit het CRM-systeem. Deze functionaliteit kan worden gebruikt voor het verzenden van facturen, scheepvaart producten, of marketing aanvullende producten en diensten.

6

Communicatie over de status aan klanten met behulp van geautomatiseerde e-mail van het CRM-systeem. De meeste CRM systemen hebben ook de mogelijkheid om meldingen te verzenden aan de klant direct op basis van gedefinieerde gebeurtenissen, bijvoorbeeld wanneer een order is verzonden of een betaling ontvangen. Dit soort automatisering bespaart organisaties uit het gemeenschappelijk onderzoek gesprekken, die op hun beurt kosten verlaagt fielding.

Tips & waarschuwingen

  • Houden klantgegevens vers om ervoor te zorgen dat uw communicatie niet worden teruggestuurd naar de afzender, zodat de informatie komt wanneer het komt nog steeds aan de klant.
  • Wanneer u uw CRM-systeem voor marketingcampagnes, ervoor zorgen dat u niet doen massa e-mail individuen op een lijst met gevoelige informatie. Altijd filteren uw lijst met contactpersonen die bij een doelprofiel campagne passen.
  • Neem geen contacten die hebben aangegeven dat ze niet willen ontvangen van communicatie van de organisatie. De meeste CRM systemen bieden velden om aan te geven als iemand heeft gevraagd niet te worden gecontacteerd, dus zorg ervoor dat deze contacten uit zijn gefilterd.