Het gebruik van bladwijzers in Word 2007-macro 's

Word 2007's bladwijzers kunnen u tijdelijke aanduidingen maken in uw document waarop u gaat te snel, later op terugkomen. Deze functie is vooral handig wanneer u toelichten over een onderwerp wilt dat u had samengevat in het begin van een document. Word macro's kunnen u programma's die de bladwijzer bewerkingen die kunt u handmatig doen uit te schrijven. Deze activiteiten omvatten bladwijzers te maken en te navigeren naar hen. Begrijpen hoe te het gebruiken van bladwijzers in uw Word-macro's kunt u veel sneller dan je kunt met behulp van het "Invoegen" tabblad "Bookmark" opdracht bladwijzers beheren.

Instructies

Een bladwijzer instellen

1

De 'Developer' menu titel in Word, klik op de "Record" knop.

2

Typ de naam "SetBookmark" in het tekstvak boven in het dialoogvenster dat verschijnt.

3

Klik op "OK" om te beginnen met het opnemen van de macro.

4

Klik op de "Bookmark" opdracht onder Word "Invoegen" menu.

5

Typ een naam voor de bladwijzer in het dialoogvenster dat verschijnt. Typ bijvoorbeeld "a".

6

Klik op "Add" om de bladwijzer toevoegen, dan klikt u op de "Opname stoppen" knop onder het tabblad 'Developer'.

7

Herhaal stap 4 om te openen van het dialoogvenster bladwijzer en selecteer vervolgens de bladwijzer die u eerder hebt toegevoegd.

8

Klik op "Verwijderen" als de bladwijzer wilt verwijderen. U zult nu afspelen de macro die u hebt genoteerd om de bladwijzer die u zojuist hebt verwijderd opnieuw in te voegen.

9

Klik op de knop "Macro's" van het tabblad 'Developer' en dubbelklik op het item van de "SetBookmark" in de lijst van macro's. Word wordt de macro uitgevoerd.

10

Stap 4 te openen van het dialoogvenster bladwijzer gebruiken Merk op dat de bladwijzer die u eerder hebt verwijderd is teruggekeerd.

Naar een bladwijzer gaan

11

Klik op de "Favoriet" knop onder het tabblad "Invoegen" en typ een naam voor een bladwijzer. Klik op "Toevoegen" om de bladwijzer.

12

Klik op de "Record" knop onder het tabblad 'Developer' en typ "GotoBookmark" in het tekstvak boven in het dialoogvenster dat verschijnt.

13

Klik op "OK" en herhaal stap 1 om het dialoogvenster weer te geven van uw document bladwijzers opnieuw te openen.

14

Klik op de bladwijzer die u in stap 1 instelt, klik dan "Ga naar" om naar deze bladwijzer te gaan.

15

Klik op van het tabblad 'Developer' "Opname stoppen" knop ter afsluiting van de macro-opname.

16

Druk op "Control" en "Home" of "Control" en "End" gelijktijdig om te navigeren naar een ander deel van het document, uit de buurt van de bladwijzer die u hebt ingesteld.

17

Klik op van het tabblad 'Developer' "Macro's" knop om een lijst met macro's in uw document weer te geven.

18

Dubbelklik op het item van de "GotoBookmark" als uw macro wilt uitvoeren. Word zal navigeren naar de bladwijzer die u instelt, met vermelding van het effect van de macro.