Het controleren van de beschikbaarheid van domeinnamen

Het controleren van de beschikbaarheid van domeinnamen


Als u van plan bent op het samenstellen van een website is het eerste ding dat u moet doen het beveiligen van de domeinnaam. Om te zoeken naar de juiste domeinnaam voor uw website moet u eerst uitzoeken wat is genomen en wat er beschikbaar is. Dit is één van de gemakkelijkste onderdelen van het maken van uw nieuwe website, hoewel het teleurstellend worden kan als u het domein dat u had uw geplaatst hart wordt genomen.

Instructies

1

Typ de gewenste naam van uw website in de zoekbalk op de domein naam checker u gebruikt (zie bronnen). Hoewel de interfaces van de domein naam registers variëren, kunnen ze bijna allemaal u zoeken op specifieke webadressen of trefwoorden. Druk op "Enter" of het equivalent daarvan de checker de zoekactie moet beginnen. Altijd beginnen met de naam die u de meest wilt.

2

Bekijk de resultaten van uw zoekopdracht. Misschien vindt u dat uw perfecte naam beschikbaar is. In dat geval meteen registreren. Als de gewenste domeinnaam is al geregistreerd is de site zal doorgaans het genereren van een lijst van beschikbare alternatieven met soortgelijke woorden, verschillende eindes (.net .biz .co, bijvoorbeeld) of interpunctie toegevoegd. Als die er zijn in die u geïnteresseerd bent, registreren. Het is beter om het registreren van een naam, zelfs als u niet volledig in worden verkocht, dan om erachter te komen een dag later het heeft genomen.

3

Typ de gewenste domeinnaam in de adresbalk van uw Internet-browser voor een alternatieve methode voor het controleren van de beschikbaarheid. De resultaten zal u tonen als de domeinnaam beschikbaar is of niet door bezorgt u naar een website (in welk geval het is genomen) of opvoeding van een resultaat zoals 'The pagina u opgevraagd kan niet worden gevonden' of een gelijkwaardig. In dit geval is de domeinnaam vrij of geregistreerde maar niet in gebruik zijn; u kunt ofwel de ingeschreven houder om te zien of ze zal verkopen of het inschrijven contacteren.