Het configureren van NIC Teaming voor Windows 2003-Servers op een Dell

Het configureren van NIC Teaming voor Windows 2003-Servers op een Dell


Netwerk interface card (NIC) teaming biedt load balancing voor uw Windows 2003 Dell-server. NIC teaming kan meer dan één netwerkkaart beschikt om de "lading" van computer clientaanvragen te nemen. Wanneer één netwerkkaart bezet wordt, begint naar de tweede men te nemen meer aanvragen. Dit versnelt prestaties op het netwerk en uw clientcomputers beginnen te zien een snellere reactie van de server. Dell-servers bieden Windows 2003 beheerders met de mogelijkheid om het instellen van NIC samen te werken in de beheerprogramma's.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Control Panel". Dubbelklik op 'Network Connections' en klik vervolgens op de "LAN-verbinding" waarvoor u wilt inschakelen NIC samen te werken.

2

Klik op "Eigenschappen" om een nieuw venster te openen. In dit venster, klik op het pictogram protocol 'TCP/IP' in de keuzelijst en klik op de knop "Eigenschappen".

3

Voer het IP-adres voor uw extra netwerkkaart in het tekstvak met de naam 'Network Load Balancing eigenschappen'. Klik op de knop "Clusterparameters" onder het tekstvak.

4

Voer het subnetmasker voor het IP-adres. Windows wordt dit adres automatisch gevuld voor u, zodat de meeste installaties de standaardwaarde gebruiken.

5

Klik op de knop "OK" in het venster TCP/IP eigenschappen en klik op "OK" om opnieuw op te slaan uw instellingen op de netwerkkaart van de server.