Het configureren van automatisch afspelen in XP

Het configureren van automatisch afspelen in XP


Computers met Windows XP kunnen functioneren als meerdere entertainment-apparaten. De PC moet slechts één station dat CD, DVD, Blu-ray en DVD-RAM media speelt. Gebruikers die beschikken over systemen die in staat zijn van renderen van verschillende multimedia zijn wenden zich tot deze machines voor hun persoonlijke vermaak hubs. Als u deze trend van het gebruik van uw PC als een "entertainment center" hebt toegevoegd, kunt u configureren XP zodanig ook automatisch uw media zoals de standalone concurrenten, de stereo CD-speler en de DVD-speler afspelen.

Instructies

1

Klik op "Start". Selecteer "My Computer" uit het menu "Start" om de map "My Computer" te openen.

2

Ga naar het gedeelte "Apparaten met Verwisselbare opslag". Klik met de rechtermuisknop op het station voor CD, DVD of digitale camera. Kies "Eigenschappen" uit het menu. Hiermee opent u het dialoogvenster 'Eigenschappen'.

3

Selecteer de "AutoPlay" tab. Open het drop-down menu om te selecteren van het type inhoud op het apparaat. Bijvoorbeeld, selecteer "muziekbestanden" in het menu als u een compact disc behandelt.

4

Vul in het keuzerondje naast het "Selecteer een actie te voeren" in de sectie "Actions". Klik op de toepassing die het bestand op het apparaat behandelt. Bijvoorbeeld, klik op "Windows Media Player" voor het afhandelen van muziek op een CD.

5

Klik op "Apply" en "OK" om de configuratie op te slaan en sluit het dialoogvenster 'Eigenschappen'.