Het comprimeren van een MP4-Video bestand

Het comprimeren van een MP4-Video bestand


MPEG-4 of MP4 is een videobestand-technologie ontwikkeld om DVD kwaliteit audio en foto's in een extreem kleine bestandsgrootte. Het kunt massieve filmbestanden comprimeren in kleinere afmetingen ideaal voor het afspelen op draagbare MP4-spelers zoals de iPod Video. MP4-bestandsformaat is van toepassing op web gebaseerde video's en draagbare media player-video's, en wordt beschouwd als een steeds populairder wordende multimedia wereldstandaard. U kunt profiteren van deze bestandsindeling door te weten hoe om bestanden te comprimeren naar MP4.

Instructies

1

Klik op de koppeling in de sectie Resources onder downloaden en installeren van software die video bestanden naar MP4 bestanden van verschillende grootte converteren kan. De website Videocompressor.net biedt zowel shareware en betaalde versies van dit soort video conversiesoftware. Klik op de download-link op de website en volg de aanwijzingen om door te gaan met de download. Open de downloadmap en klik op het gedownloade uitvoerbare dossier als het gedownloade bestand niet automatisch wordt geopend om het programma te installeren.

2

Volg de aanwijzingen die u door het installatieproces zullen begeleiden. Lees en accepteer de eindgebruiker licentieovereenkomst en voltooi de installatie. Klik op "Finish" zodra de installatie voltooid is en het programma automatisch starten laat. Klik op het pictogram van het programma op het bureaublad om het te openen voor het geval het betekent niet automatisch afspeelbare.

3

Klik op het plusteken (+) op de bovenste menubalk van de programmainterface toe te voegen video's in de lijst compressie. Klik op "Profiel" en kies het type apparaat en compressie die u wilt.

4

Selecteer de video-formaat, de video kwaliteit, de audio kwaliteit op het juiste paneel van de interface. Klik op de knop 'Bladeren' naast het veld "Bestemming" en kies de locatie en de uitgang van de map waar u het resulterende gecomprimeerde video bestand moet worden geplaatst.

5

Klik op "Hulpmiddelen" op de bovenste menubalk en klik dan op "Bitrate Calculator" als u wilt een specifiek bestand grootte invoerwaarde (in Megabytes of MB) of gewoon wilt verder verminderen van de grootte van een MP4 bestand. Het programma zal de audio- en video bitrates automatisch aanpassen, zodra de bestandsgrootte is ingegaan.

6

Klik op de "Convert" knop om te starten van de compressie proces en controleert de doelmap als wilt weergeven van het bestand nadat de conversie is voltooid.