Het bijwerken van een Windows XP-Serial

Microsoft gebruikt verschillende methoden voor het verifiëren van uw exemplaar van Windows XP. Tijdens de installatie moet het besturingssysteem u het serienummer opgenomen met het productlicentie invoeren. U moet ook het besturingssysteem online activeren om te blijven gebruiken na 30 dagen. Zodra u hebt uw licentie geregistreerd met Microsoft, zal het bedrijf vergelijken uw serienummer tegen een zwarte lijst van bekende valse voortbrengsel sluitsteen elke keer dat u verbinding met Windows Update maakt. Als u een nieuwe licentie voor Windows XP aanschaft, kunt u de nieuwe productcode invoeren zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Instructies

1

Klik op "Start" en druk op 'Uitvoeren'. Typ 'regedit' om de Register-Editor te openen.

2

Navigeren door de mapstructuur in het linkerdeelvenster totdat u bereikt "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/Current Versie/WPAEvents."

3

Klik met de rechtermuisknop op de registervermelding "OOBETimer" en kies "Wijzigen". Wijzig één cijfer in het venster "Binaire waarde bewerken" om uit te schakelen uw exemplaar van Windows XP. Sluit de Register-Editor. Bewaar de wijzigingen u hebt aangebracht als gevraagd door Windows.

4

Klik op "Start" en druk op 'Uitvoeren'. Typ "cmd" om de opdrachtprompt te openen. Voer de opdracht "%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe / a" om de Windows-productactivering menu te openen. Kies "Ja, ik wil een klant vertegenwoordiger om Windows te activeren telefoon" en klik op "Next."

5

Kies "Change Product Key." Voer uw nieuwe Windows XP-serienummer in het "Nieuwe sleutel" tekstvak en klik vervolgens op "Update". Start de computer opnieuw.

6

Controleer of het serienummer correct bijgewerkt. Klik op "Start", klik met de rechtermuisknop op "My Computer" en kies "Eigenschappen." Klik op het tabblad 'Algemeen' en onderzoeken van het "Product ID" in de sectie "Registered aan" om te zien als het overeenkomt met de nieuwe productcode.

Tips & waarschuwingen

  • Altijd back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt in het. Open de Register-Editor, klik op "Bestand" en kies "Export" om een kopie van het register naar een ander opslagapparaat. Gebruik de optie 'Import' in hetzelfde menu als u nodig hebt om te herstellen van de back-up van het register.