Het bewerken van MIME-typen in IE

MIME-types, ook bekend als mediatypen, identificeren bestanden die zijn geopend in webbrowsers en e-mailclients, helpen van programma's zoals Internet Explorer beslissen hoe u elk bestand weer te geven. Als een MIME-type geeft aan een HTML-bestand--een website--weergegeven Internet Explorer het direct. Andere typen bestanden openen met behulp van andere programma's op uw computer. In tegenstelling tot sommige webbrowsers zoals Firefox, raadpleegt Internet Explorer het Windows-register om te selecteren van een programma te gebruiken. Gebruik de software in het Configuratiescherm standaard wijzigen van deze instellingen zonder met de hand bewerken van het register.

Instructies

1

Zoeken naar "Standaardprogramma's" op het startscherm en open het Configuratiescherm uit de lijst met zoekresultaten. Alternatief, druk vervolgens op "Windows-X," Configuratiescherm "," Stel de weergave naar de "Grote pictogrammen" en klik op "Standaardprogramma's."

2

Klik op "standaardprogramma's instellen' als u wilt instellen van de specifieke programma's om specifieke typen bestanden te openen.

3

Kies een programma en druk op "Dit programma als standaard instellen". Bijvoorbeeld, als u wilt dat zowel DOCX en RTF-tekstdocumenten in Wordpad te openen, selecteer Wordpad en instellen als de standaard. Alternatief, druk op "Kies Defaults for This Program" en kies afzonderlijke bestandstypen voor het te openen.

4

Druk op "OK" na het opzetten van zo veel programma's als u wilt.

5

Klik op "Koppelen een File Type of Protocol met een programma" als u opgeven van de programma's wilt te laden van andere bestandstypen niet gevonden in de lijst door-programma.

6

Selecteer een specifieke bestandsextensie en kies "Programma wijzigen." Kies een programma uit de lijst. Als u het programma dat u wilt gebruiken niet ziet, klikt u op 'Meer opties'. Als uw programma nog steeds niet verschijnt, kiest u "Kijken voor een andere App On This PC" en handmatig zoeken.

7

Druk op "Close" wanneer u klaar bent. Uw veranderingen zullen van invloed zijn op alle toekomstige bestanden die zijn geopend in Internet Explorer.

Tips & waarschuwingen

  • Ongeacht welke programma's u als de standaard voor TXT (platte tekst) en HTML (webpagina) bestanden instelt, opent deze mediatypen tijdens het browsen in Internet Explorer wordt weergegeven ze rechtstreeks in het browservenster.
  • U kunt uw standaardwebbrowser wijzigen, opent u de sectie van "Programma toegang en Computer standaardwaarden instellen" in het Configuratiescherm. Kies 'Aangepast', open het drop-down menu en kies de browser die u wilt gebruiken uit de lijst. Deze wijziging is van invloed op webkoppelingen geopend vanuit andere programma's, maar bezochte direct in een niet-standaard browser zullen nog steeds laden in die browser.
  • Als u wilt achterhalen van MIME-typen in het register handmatig uitvoeren van de Register-Editor--slaat Windows de types op HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Content Type, met de bestandsextensies voor elk type in toetsen met het label "Uitbreiding". Wijziging van het register met de hand kan veroorzaken systeemfouten; de meeste mensen zullen nooit moeten deze handmatige bewerkingen.
  • Informatie in dit artikel is van toepassing op Windows 8 en 8.1. Procedures variĆ«ren met andere versies.