Het bewerken van foto's voor een digitale fotolijst

Digitale camera's vertegenwoordigen een verandering in de status-quo als het gaat om het nemen van foto's en weer te geven. De integratie van digitale bestanden in de wereld van de fotografie heeft gegeven dat iedereen met een computer de mogelijkheid om te bewerken en weergeven van zijn foto's. Unidirectioneel dat digitale beelden kunnen gemakkelijk worden weergegeven is met een digitale fotolijst. Dit kan worden bereikt door de afbeeldingen te kopiƫren naar externe media, zoals een geheugenkaart of USB-station, dan het invoegen van hen in het frame. Echter, soms het kan nodig zijn voor het bewerken van de beelden, zodat ze correct worden weergegeven.

Instructies

1

Download en installeer een beeldbewerkingsprogramma. (Zie bronnen).

2

Open uw gekozen editorprogramma bewerken en klik op "Bestand" aan de bovenkant van het scherm, gevolgd door "Open."

3

Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken om uw digitale fotoframe, klik op de "Open" knop.

4

Beslissen of uw fotolijstjes wordt weergegeven in "Portret" (het langere gedeelte van het frame is aan de zijkanten) of "Landscape" (het langere gedeelte van het frame is op de boven- en onderkant) modus. Dit is belangrijk bij het bepalen hoe u uw beeld te maximaliseren van de beschikbare ruimte in de etalage van uw frame zal snijden.

5

Gebruik het gereedschap selecteren te markeren van het gebied dat is de focus van uw afbeelding. Probeer om een gebied dat met het gekozen frame beeldscherm overeenkomt te selecteren. Bijvoorbeeld, als u uw frame in "liggend" weergeeft en uw afbeelding een auto is, selecteer een gebied waar de afbeelding breder dan hoog zal zijn.

6

Klik op de knop "Bijsnijden". In sommige toepassingen, kan deze optie te vinden in het "Select" of "Afbeelding" menu aan de bovenkant van het scherm.

7

Selecteer de optie "Draaien" voor het opmaken van uw afbeelding correct voor uw framelay-out. Bijvoorbeeld, als uw afbeelding in een lay-out van de "Portret" en moest worden in "Landschap", zou moet u draaien 90 graden in de juiste richting.

8

De "Kleur" of "Aanpassingen" menu aan lichter of donkerder maken van uw image dienovereenkomstig selecteren. Eventuele "lichter" aanpassingen vergen doorgaans zal de aanpassing van een vergelijkbare "contrast".

9

Uw afbeelding opslaan zodra u klaar bent met uw bewerkingen. Het is vaak een goede praktijken op te slaan onder een andere naam dan het origineel, in het geval dat u wilt gebruiken in de toekomst de oorspronkelijke afbeelding.

Tips & waarschuwingen

  • Zodra u met uw gekozen beeldbewerkingsprogramma bedreven geworden, kan het leuk om te experimenteren met de verschillende opties beschikbaar, zoals Afbeeldingseigenschappen bewerken en corrigeren van de gebreken in uw afbeeldingen.
  • Maak gebruik van de opdracht "Ongedaan maken" als u geen fouten maakt. Dit kan meestal worden gevonden in het menu "Bewerken" bij de bovenkant van het scherm. In sommige toepassingen, kan "Ctrl" + "Z" ook worden gebruikt om uw laatste actie ongedaan te maken.