Het bewerken van een MP3 voor een Ringtone

Het bewerken van een MP3 voor een Ringtone


Als je moe van de vooraf ingestelde ringtones opgenomen met uw mobiele telefoon bent, kunt u uw eigen aangepaste ringtones van uw computer overbrengen. De meeste mobiele telefoons ondersteunen MP3-bestanden, die CD-kwaliteit audio op te slaan in een gecomprimeerd digitaal bestand. Zet uw favoriete liedje naar MP3-formaat en vervolgens audio-editing software voor het bewerken van het bestand voor het overdragen naar uw mobiele telefoon. U kunt verkorten een MP3-bestand, het volume aanpassen en toevoegen van speciale effecten, zoals reverb en delay.

Instructies

1

Download Audacity. Dit freeware audio-bewerkingsprogramma bewerken MP3, FLAC, WAV en andere audio vijl opmaak. Klik op "Bestand" en "Open" Selecteer het MP3-bestand dat u wilt bewerken. Klik op "Effecten" om speciale effecten toepassen op het spoor, met inbegrip van vertraging, ruisverwijdering en bass boost. Klik op "Analyseren" om te bepalen en veranderen van het tempo van de MP3-bestand. Gebruik de schuifbalk "Volume" te verhogen of verlagen van het bestand volume. Audacity van "Knippen" en "Plakken" mogelijkheden laat u verkorten, splitsen en combineren van MP3-bestanden.

2

Gebruik van MediaCoder. Dit freeware media transcoder omgaat met video en audio bestanden. Het ondersteunt een scala van audio-bestandsformaten, met inbegrip van MP3, WAV, WMA, AIFF, FLAC en Ogg Vorbis. Klik op "Toevoegen" en selecteer het MP3-bestand. U kunt ook slepen en neerzetten MP3-bestanden rechtstreeks in het programmavenster "Bestandsnaam". Klik op het tabblad van de "Tijd" om te verkorten of splitst u het audiobestand. Kunt u de exacte minuut en seconde waar u de MP3 knippen of splitsen. Gebruik het "Gain" drop-down menu onder het tabblad "Audio" te verhogen of verlagen van volume van de track. U kunt ook opnieuw coderen het MP3-bestand om de hoeveelheid ruimte die het op uw mobiele telefoon gebruiken zal.

3

Mp3DirectCut te installeren. Dit freeware programma ondersteunt opnemen en bewerken van MP3-bestanden. Klik op "Bestand" en "Open" Schakel het MP3-bestand dat u wilt bewerken voor gebruik als ringtone. Klik op "Play" om een voorbeeld van de audio MP3-bestand. Klik op 'Stel Begin' tijdens het afspelen naar aanleiding van het punt waar u wilt knippen van het bestand en klik op "Set End" ter gelegenheid van het punt waar u de track om te beƫindigen. Klik op "Cut" om de gemarkeerde selectie van de track. Klik op "Bewerken" en vervolgens "Normaliseren" om het volume van de MP3's. Ook kunt u de optie "Fade" onder de "Speciaal" menu om het volume van de MP3-track in-en uitfaden.

Tips & waarschuwingen

  • Bewerk niet MP3-bestanden met auteursrechtelijk beschermd materiaal ten behoeve van de illegale distributie.