Het bewerken van de WAV en ULAW

Het bewerken van de WAV en ULAW


Voor een aantal redenen, kan je jezelf vinden in een situatie waarin u wijzigingen wilt aanbrengen naar een audio-bestand. Uw audio-bestand kan worden in WAV- of ULAW formaat, die allebei ongecomprimeerde echter het bewerkingsproces is verschillend voor elk. Om te bewerken of de ULAW een WAV-bestand, moet u een fundamenteel begrip van wat u bewerken wilt; verschillende taken worden anders uitgevoerd in verschillende programma's. Het WAV-formaat is makkelijk te bewerken omdat het is compatibel met alle digitale audio-werkstations (DAWs), maar om een ULAW-bestand te bewerken, u het eerst naar een meer gemeenschappelijk formaat converteren moet.

Instructies

WAV-bestanden bewerken

1

Audacity is een multi-platform digital audio workstation (DAW) worden gedownload van het Internet volledig gratis. Audacity kan openen, bewerken en opslaan van WAV-bestanden, maar als u wilt uw bewerkte WAV-bestand opslaan als een MP3, moet u downloaden MP3 plugin, die ook gratis beschikbaar is.

2

Adobe Audition is een krachtige DAW die is uw beste keuze als u bekend bent met de Adobe suite van programma's en u don't mind besteding poen voort software van top-kwaliteit. Adobe Audition is gebaseerd op de oude Cool Edit Pro software en is momenteel alleen beschikbaar voor Windows-besturingssystemen.

3

Apple Logic is een volledig-featured muziek productie studio software die vaak wordt gebruikt door de grootste namen in de muziekindustrie. Het is alleen beschikbaar voor Apple-computers met Intel-processors, het is relatief duur en het is heel processorintensief.

ULAW bestanden bewerken

4

Download een programma genaamd Switch van NCH Software. Switch is beschikbaar rechtstreeks vanaf de website van NCH Software compatibel is met Windows en Mac OS X. Switch is beschikbaar als een niet-commerciƫle zonder kosten downloaden voor Mac OS X-gebruikers. Volg de stappen in de installatiewizard om het programma te installeren. Uw ULAW-bestand converteren naar WAV-formaat in de schakelaar. Vergeet niet om back-ups van bestanden in het geval er problemen met conversies zijn. Uw WAV-bestand in een DAW zoals Logic van Apple, Adobe Audition of Audacity openen en bewerken als nodig is.

5

Alternatief, download SC Gratis Audio Converter 7. Uw ULAW-bestand converteren naar WAV of MP3 formaat. Als u naar MP3-formaat converteren, je eindigen met een kleinere bestandsgrootte maar audio kwaliteit in het proces zal offeren. Open het WAV of MP3 in een DAW zoals Audacity, Adobe Audition of Apple Logic en gewenste bewerkingen uitvoeren.

6

Als je het geld niet erg, kunt u Audio Converter en Ripper 4.1.2 downloaden van Audio ik. Deze software is shareware en werkt alleen met Windows. Uw ULAW-bestand converteren naar een meer gemeenschappelijk formaat en bewerken met een DAW. Als u verschillende ULAW dossiers die conversie nodig hebt, gebruik de functie batch converteren om het proces te stroomlijnen.