Het bewerken van de UserForm in Visual Basic

Het bewerken van de UserForm in Visual Basic


UserForms zijn schermen die de gebruikers gegevens invoeren om te interageren met een programma dat is geschreven in Visual Basic for Applications (VBA). Programmeurs uitbreiding van de standaardset van tools voor Microsoft Word, Excel en Access deze aangepaste formulieren maken en ze te vullen met de knoppen, schuiven en tekstvakken passende aan op de ingang die hun VBA-programma's wilt uitvoeren. Bij het bewerken van een userform VBA moeten met behulp van het venster met het ontwerp van de VBA-ge├»ntegreerde ontwikkelomgeving (IDE). Deze omgeving is ingesloten in elke toepassing van de Office-suite. Bewerking van gebruikersformulieren maakt het mogelijk voor gebruikers om te communiceren met uw VBA-programma's sneller en effici├źnter.

Instructies

1

Open Microsoft Word, druk op "Alt" en "F11" in te voeren van de VBA IDE.

2

Klik op "Invoegen" en vervolgens "UserForm" als u wilt maken van een nieuwe gebruikersformulier voor uw VBA-programma. U kunt het formulier om gebruikersgegevens te verstrekken voor een korte programma, dat wordt gevuld van een Word-tabel.

3

Dubbelklik op het item "Userform" in het "Project"-deelvenster aan de linkerkant van het scherm. Dit zal blootstellen de gereedschapskist die bevat besturingselementen voor u om te plaatsen op het formulier.

4

Sleep een besturingselement Opdrachtknop uit de werkset naar het formulier. Plaats van het vak in de buurt van het midden van het bodemgedeelte van het formulier.

5

Sleep een tekstvak van de werkset naar het formulier, boven en rechts van de opdrachtknop. Sleep een tweede tekstvak van de werkset naar elke gewenste locatie gebruikersformulier dat direct links van het eerste tekstvak.

6

Dubbelklik op de opdrachtknop om het gedeelte van de IDE voor programma codeingang.

7

Plak de volgende programmacode in het codevenster:

Als (ActiveDocument.Tables.Count = 0) dan

ActiveDocument.Tables.Add Selection.Range, 1, 2

End If

ActiveDocument.Tables(1). Rows(1). Cells(1). Range.Text = TextBox1.Text

ActiveDocument.Tables(1).Rows(1).Cells(2).Range.Text = TextBox2.Text

Deze gekopieerd de gegevens die de gebruiker invoert in de tekstvakken in een nieuwe tabel in de huidige Word-document. Maar de volgorde waarop de userform verwacht input verschilt van de volgorde van de gebruiker verwacht. U zult het bewerkingsformulier dat probleem op te lossen.

8

Druk op "F5" het programma uit te voeren. Het gebruikersformulier plaatst het invoegteken tekst niet in het eerste tekstvak zoals het hoort.

9

Klik in de linker meeste tekstvak en typ de gewenste tekst. Druk op de "Tab" om naar het volgende veld in het formulier. Het programma benadrukt de opdrachtknop in plaats van de verwachte tweede tekstvak.

10

In het tweede tekstvak en elke tekst invoeren, klik op de opdrachtknop klikt. Het programma maakt een nieuwe tabel in het document en gevuld met de tekst van de tekstvakken.

11

Klik op de "X" in het userform de bovenste, juiste hoek aan het einde van het programma.

12

Het userform in de meest linkse tekstvak, klik in het veld "Tabindex" van het venster van "Eigenschappen". Het veld "Tabindex" momenteel leest "2", waarmee wordt aangegeven dat het de laatste van de drie besturingselementen op het formulier om de gebruikersinvoer te ontvangen.

13

Een "0" over de 2 typen en vervolgens op het meest rechtse tekstvak. Typ "1" in het veld "Tabindex" en klik op de opdrachtknop. Typ een "2" in "Tabindex" veld.

14

Start het programma opnieuw, met stap 8 van instructies. Het programma benadrukt nu de tekstvakken in de juiste volgorde als u op de "Tab"-toets drukt.