Het beveiligen van een Linux-Laptop

Het beveiligen van een Linux-Laptop


De standaardinstellingen van de installatie voor Linux zijn veilig; echter, er zijn extra stappen die een gebruiker uitvoeren kan afhankelijk van wat voor soort computer wordt gebruikt. Een laptop gebruiker moet de firewall in te schakelen en het systeem up-to-date te houden. Het systeem zal automatisch u gevraagd te installeren nieuwe updates zodra ze beschikbaar komen. Het is belangrijk om niet te negeren deze updates aangezien zij beveiligingsupdates bevatten. De firewall kan handmatig worden ingeschakeld en moet het slechts eenmaal worden ingeschakeld.

Instructies

Inschakelen van de Firewall in Ubuntu

1

Ga naar het menu "Systeem" en klik op "Synaptic Package Manager" in de sectie "Beheer" en uw wachtwoord.

2

Klik op de knop "Zoeken" aan de bovenkant van het venster en typ "Gufw" in het zoekveld, klik "Zoeken".

3

Het pakket "Gufw" in het resultatenvenster met de rechtermuisknop op en klik op "Mark voor installatie." Klik op de knop "Mark" afhankelijkheid pakketten te installeren.

4

Klik op "Apply" aan de bovenkant van het venster, en opnieuw in het bevestigingsvenster te installeren de firewall configuratietool.

5

Ga naar het menu "Systeem" en klik op "Firewall-configuratie" in de sectie "Beheer" en uw wachtwoord.

6

Klik op het selectievakje naast 'Enabled' aan de zijkant van de rechterbovenhoek van het venster om te beginnen met de firewall.

Inschakelen van de Firewall in Fedora

7

Open het menu 'Toepassingen', klik vervolgens de "Systeemwerkset" map en klik op "Terminal" om te openen van een nieuwe terminal prompt.

8

Typ de volgende opdracht om te openen van het hulpprogramma voor de configuratie van firewall: "sudo system-config-firewall." Typ de opdracht zonder de aanhalingstekens.

9

Klik op de "Enable" knop aan de bovenkant van het venster om te beginnen met de firewall.

Tips & waarschuwingen

  • Vanwege het open poorten-netwerk van betrokken en extra zijn blootstelling, de stappen en de programma's die nodig zijn voor een netwerk- of internetserver beveiligen heel verschillend.