Het bepalen van de standaardtoepassing voor PDF-bestanden

Kan er een verschil tussen de instellingen die een PDF-reader vanaf het bureaublad, vanuit een e-mailprogramma of vanuit een webbrowser starten. Omdat het proces vergelijkbaar voor elk type van situatie is, illustreert dit artikel het e-mailprogramma met behulp van Thunderbird, de webbrowser gebruikt Firefox en de desktop met behulp van Macintosh OS X en Microsoft Windows XP.

Instructies

Een Macintosh-bureaublad

1

Een voorbeeld van PDF-bestand via uw desktop-interface of met behulp van Finder vinden.

2

Klik met de rechtermuisknop op het PDF-bestand in de Finder van de Macintosh-toepassing, en zoekt de sectie "Openen met".

3

Selecteer "Openen met" in het Menu bestand in Finder indien gewenst. Dit zal tonen verschillende reader programma's voor het bestand en identificeren van het programma dat automatisch met '(default)' naast de naam van dat programma lanceren zou.

Een Windows XP-bureaublad

4

Met de rechtermuisknop op een PDF-bestand in Verkenner File Manager, of op het bureaublad.

5

Kies "Eigenschappen" uit het contextmenu.

6

Zoek de woorden "opent met:" gevolgd door de naam van de toepassing Windows automatisch gebruikt wordt als u dat bestand opent. U kunt een alternatief programma door te klikken op de knop 'Wijzigen'.

7

Open het dialoogvenster toepassingen binnen het menu Voorkeuren, te vinden onder het hoofdmenu "Firefox". Merk op dat op de Windows XP-versie van Firefox, toepassingen wordt vermeld onder het menu op het hoogste niveau. "Help"-toepassingen moeten allemaal worden hier vermeld, waaronder één voor PDF-bestanden.

8

Kijk in de voorkeuren / bijlagen / menu Beeld met behulp van Thunderbird op een Macintosh. Selecteer "Edit acties." Dit is een lijst van externe toepassingen gebruikt voor het weergeven van verschillende soorten bestanden die kunnen worden weergegeven in je e-mails.

Tips & waarschuwingen

  • Technisch, Thunderbird Help-toepassingen zijn gekoppeld in het bestand bestand mimeTypes.rdf, maar het selecteren van verenigingen is meestal gemakkelijker via de menu structuren.
  • Als je intentie over het wijzigen van deze soorten instellingen, wees voorzichtig. Als u iets hebt getypt, ga je gang en kunt u de wijziging annuleren en opnieuw proberen.