Het belang van een besturingssysteem

Het belang van een besturingssysteem


Een besturingssysteem is een verzameling van programmabestanden en routines die controles van de bronnen van een computer en biedt toegang tot de diensten van een computer. Meer in het bijzonder, kunt een besturingssysteem van een computer hardwarecomponenten, met inbegrip van processors en schijven, om te communiceren met de software-componenten, zoals de applicaties en data instructie sets. In moderne personal computers, werkstations en andere computers zijn besturingssystemen essentiële componenten, die computers kunnen niet zonder functioneren.

Het overwinnen van inactiviteit

Besturingssystemen ontwikkeld ingenieurs oorspronkelijk als een middel voor het overwinnen van de idle time van centrale verwerkingseenheden. CPU's zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van computeropdrachten; en zelfs de traagste CPU's data kunnen verwerken in microseconden of miljoenste van een seconde. In vergelijking zijn andere computeronderdelen, zoals vaste schijven, aanzienlijk trager. Om te voorkomen dat de CPU's van stationair draaien, of blijft inactief totdat andere onderdelen hebben een kans om te reageren, ingenieurs gemaakt besturingssystemen. Deze systemen overwonnen idle tijd door automatisch bestellen of rangschikking van CPU's Voltooi opeenvolgende taken, in afwachting van de voltooiing van voorafgaande taken. Het proces dat de besturingssystemen voor het rangschikken van taken gebruiken is bekend als multiprogramming.

Gebruiker Interfacing

Zonder een besturingssysteem zou een gebruiker kan een moderne computer instructie sets of opdrachten verstrekken. Vóór de goedkeuring van besturingssystemen die ingenieurs instructies op computers fysiek op knoppen te drukken, flicking schakelaars of aansluiten van kaarten en andere hardwarecomponenten. Met behulp van een besturingssysteem vereenvoudigt het proces van de instructie, aangezien een gebruiker virtuele, software gebaseerde commando's via een toetsenbord, muis of ander apparaat kunt geven. Voor personal computers vertrouwen gebruikers meestal op grafische user interface of GUI operating systemen. Deze besturingssystemen bieden interfaces met instelbare, interactieve pictogrammen en andere afbeeldingen die worden weergegeven in menu selectie schermen. Oudere besturingssystemen hadden tekst gebaseerde interfaces, die gebruikers moeten typen in reacties op aanwijzingen om te starten van operaties nodig.

Procesmanagement

Een proces verwijst naar een actief programma of een programma dat een computer wordt momenteel uitgevoerd. Naast de bestaande programmacode, een proces bevat tijdelijke gegevens en variabelen. Voor een computer uit te voeren van processen, moet het gebruik van een overvloed aan middelen, met inbegrip van geheugen, program files, CPU-tijd en input/output apparaten. Een besturingssysteem dient als manager van het proces van een computer en is verantwoordelijk voor conglomerating, en het organiseren van deze middelen. Andere proces-managing taken van een besturingssysteem omvatten het creëren en het verwijderen van processen, het plannen van processen en het synchroniseren van processen.

Randapparatuur

Zonder een werkend systeem, interactie met randapparatuur of secundaire, zou de niet-essentiële input/output apparaten op een computer veel ingewikkelder. Dit is omdat besturingssystemen interpreteren van de gegevens dat randapparatuur leveren en aan gebruikers in gestandaardiseerde formaten presenteren. Bijvoorbeeld, ongeacht of een gebruiker een afbeeldingsbestand naar een computer via een CD-ROM of een USB-opslagapparaat laadt, zal een besturingssysteem presenteren het beeldbestand opgeven voor de gebruiker op dezelfde manier.