Het afdrukken van enveloppen in Windows

Het afdrukken van enveloppen in Windows


Microsoft Windows heeft verschillende tekstverwerkingsprogramma's die u gebruiken kunt om af te drukken documenten, etiketten en enveloppen. Een envelop afdrukken kan geven het een meer professionele en gepolijste look en het bespaart ook tijd bij het afdrukken van meer dan één envelop. Als u een computer waarop Microsoft Windows wordt gebruikt, zijn twee tekstverwerkingsprogramma's die u voor uw mailings gebruiken kunt Word en Works. Beide bieden de mogelijkheid om af te drukken op afwijkend formaat enveloppen, zodat u gebruik legal, letter of aangepaste enveloppen.

Instructies

Microsoft Word

1

Klik op de knop "Start" menu in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer 'Microsoft Word' uit het venstermenu.

2

Klik op het tabblad "Verzendlijsten" op de bovenkant van het scherm en selecteer vervolgens "Enveloppen."

3

Geef de geadresseerde naam, adres, stad, provincie en postcode in het tekstvak "Adres".

4

Voer uw naam, adres, stad, provincie en postcode in het tekstvak "Adres van de afzender". Als u niet wilt omvatten een retouradres, klik in het vak met het label "Weglaten."

5

Klik op de knop 'Opties' en selecteer het formaat van de envelop dat u onder het tabblad "Envelop-opties" tab. Selecteer het "Afdrukopties gebruikt", en selecteer vervolgens de invoermethode die u wilt gebruiken.

6

Klik op "Afdrukken". U kunt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u wilt het adres van de afzender opslaan als de nieuwe standaard afzender kan zien. Als u deze pop-up wordt weergegeven, selecteert u "Ja" of "Nee" De envelop wordt automatisch afgedrukt.

Microsoft Works

7

Open de Microsoft Works taak starten en klik op "Afzonderlijke enveloppen." Selecteer "Enkele envelop" en klik op 'OK'.

8

Zoek het formaat van uw envelop, en dubbelklik op de selectie.

9

Geef de geadresseerde naam, adres, stad, provincie en postcode in het middelste gedeelte, waar het normaal zou gaan op een envelop.

10

Voer uw naam, adres, stad, provincie en postcode in de linker bovenhoek van de documen, t waar het normaal zou gaan op een envelop.

11

Klik op "Bestand" op de bovenkant van het scherm. Selecteer "Afdrukken" vanaf het drop-down menu, en klik op 'OK'. De envelop wordt automatisch afgedrukt.