Het afdrukken van een tabel met behulp van FPrintF in Matlab

Het afdrukken van een tabel met behulp van FPrintF in Matlab


Afdrukken van een tabel in Matlab betekent niet altijd dat uw tabel gaat er goed in gedrukte vorm uitzien. Gebruik de functie fprintf in Matlab te maken van de tabel afdruk er goed uitzien. Verklaringen u opnemen binnen fprintf--beginnen met de boxSizeTable functie--verstrekken u voor toevoegen kolomlabels, tabel dimensies instellen en opmaken tabel variabelen, zodat u totale controle over het uiterlijk en opmaak van de tabelgegevens. Tabelgegevens analyseren, beslissen op etiketten en, indien nodig, tekenen een schets te maken met behulp van fprintf in Matlab gemakkelijker.

Instructies

1

Matlab open en start een nieuw project door het selecteren van "New" van het "Venster" tabblad op het belangrijkste menu van Matlab.

2

Typ "boxSizeTable functie" op de eerste regel en het doel van de tabel kunt vaststellen door het toevoegen van een commentaar, zoals "% deze tabel demonstreer afdrukken met fprintf" op de tweede regel.

3

Tabelinformatie identificeren door kolomlabels en rij-id's en geven de inhoud van die elke cel zal bevatten. Voor een tabel waarmee beschikbare maten voor de scheepvaart vakken, bijvoorbeeld, typt u het volgende:

Label = char('small','medium','large');
breedte = [5, 5; 10];
hoogte = [5, 8, 15];
diepte = [15; 15; 20];
% volume wordt gemeten in kubieke meter
vol = breedte. hoogte. diepte/10000;

4

Start de functie fprintf doordat de tabel een titel. Identificeren van de functie en de titel, dan eindigt de verklaring met het speciale teken--"\n" "--die gelast Matlab voor het onmiddellijk verwerken van de volgende lijn van code:

fprintf ('\nShipping Box Sizes\n\n ');

5

Voeg een tweede fprintf instructie om te drukken rij-id's en verplaatsen naar de volgende regel code toe:

fprintf ('grootte breedte hoogte diepte volume\n');

6

Typ in extra fprintf verklaringen om te voltooien tabelopmaak. In deze tabel, bijvoorbeeld, toevoegen u een aanvullende verklaring om te vertellen fprintf te informeren lezers de tabel afmetingen zijn in centimeters in plaats van inch:

fprintf(' (cm) (cm) (cm) (m ^ 3) \n');

7

Afwerking opmaak door toe te voegen een "voor" lus die wordt toegevoegd de spatiƫring van de breedte van de veld, indelingen van tekst en getallen via conversie codes, en hij draagt fprintf om te gaan met afdrukken tot alle informatie die u hebt opgegeven afdrukken. "8s" geeft bijvoorbeeld aan dat fprintf acht spaties toestaan en opmaken van de lijn als een tekenreeks, terwijl "8d" acht spaties kunt en fprintf gelast voor het opmaken van de lijn als een geheel getal:

voor i=1:length(width)
fprintf ('%-8s %8 d 8% d %8 d %9. 5f\n',...
Label(i,:), width(i),height(i),depth(i),vol(i))

8

Opslaan en uw resultaten bekijken op het scherm, of selecteer "Afdrukken" vanaf het tabblad "Bestand" op het belangrijkste menu en uw resultaten afdrukken op papier.

Tips & waarschuwingen

  • Altijd druk op "Enter" in plaats van met behulp van de Tab-toets om naar een nieuwe regel.
  • Niet-afdrukbare opmerkingsregels identificeren door hen te starten met een procentteken.