Het afdrukken van een dynamische SQL-instructie

Het afdrukken van een dynamische SQL-instructie


Dynamische SQL-instructies worden gebruikt in Microsoft SQL Server als een manier om het maken van query's op basis van gebruikersinvoer. Dynamische query's zijn tekenreeksen samen samengevoegd tot een geldige verklaring. De SQL-Server heeft een "print" opdracht die wordt gebruikt om waarden terug naar de programmeur, zodat de verklaring van de syntaxis kan worden geƫvalueerd. De dynamische query moet worden ingevoegd in een variabele voordat het kan worden afgedrukt op de debugger.

Instructies

1

Maak een variabele om te houden van de dynamische SQL-instructie. Als u wilt definiƫren een variabele in SQL, moet u de volgende code gebruiken:
verklaar sql nvarchar(250)
Deze variabele bevat een dynamische instructie met een maximum van 250 tekens.

2

Instellen van de de dynamische SQL-instructie. In dit voorbeeld wordt de dynamische SQL-instructie wordt opgehaald van de eerste record in de klantentabel:
instellen van sql = 'Selecteer top 1 van klant'

3

Afdrukken van de instructie aan de console. SQL heeft een "afdrukken"-functie die wordt afgedrukt op de folder van de verklaring aan de programmer's console. Dit wordt telkens gezien de SQL-instructie wordt uitgevoerd. De volgende code gebruiken om af te drukken van de dynamische SQL-instructie:
afdrukken van sql

Tips & waarschuwingen

  • Print verklaringen van uw SQL-code verwijderen nadat je klaar voor het testen van de verklaringen. Print verklaringen zijn niet zichtbaar voor eindgebruikers, en ze kunnen duren bronnen op de database-engine.