Het aanpassen van tabstops in Microsoft Word

Een tabstop is de plaats die uw cursor naar wanneer je de tab-toets. De standaardtabstops in Microsoft Word zijn elke halve inch. Bij het maken van een document waar u het wilt maken van inhoudsopgaven, lijsten of anders hebben aangepaste regelafstand in uw document, is het eenvoudiger om te maken van uw eigen tabstops dan om te raken de tab-toets en de spatiebalk telkens totdat je rechts plek op de pagina. Bovendien, kunt met behulp van de spatiebalk niet u perfect uw kolommen line-up als een tabstop wilt. Aangepaste tabstops kunnen worden gebruikt voor het uitlijnen van tekst of getallen op links, rechts, midden, bar of decimale komma.

Instructies

1

Open het document in Microsoft Word 2007. Selecteer het menu Home. In de sectie Paragraph, klik op de kleine vak aan de rechterkant van de alinea. Het alinea-dialoogvenster wordt geopend. Voor Microsoft Word 1997-2003, klik op het menu Opmaak en vervolgens lid. De rest van de instructies zijn dezelfde.

2

Klik op de knop in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster Tabs. Het dialoogvenster Tabs wordt geopend.

3

Wijzig de standaard tabpositie in de rechterbovenhoek van de tabbladen doos. Op de linker kant, kunt u typen in hoeveel inch vanaf de linkermarge wilt u uw tabstops.

4

Selecteer of u deze tabstop wilt wilt uitlijnen, links, rechts, midden, decimale of bar. Selecteer het type van de "leider" gewenste — het type lijn dat u aan de linkerkant van de tabstop, die nuttig is in inhoudsopgaven geselecteerd wordt ingevoegd.

5

Hiermee schakelt u een aangepaste tabstop door in het venster aan de linkerkant te selecteren en te klikken op de Clear knop aan de onderkant. U kunt alle aangepaste tabbladen uitschakelen door te klikken op de knop Alles wissen

6

Wanneer u klaar met uw wijzigingen bent, klikt u op OK.