Het aanpassen van een Windows XP-installatie

Het aanpassen van een Windows XP-installatie


Computergebruikers komen in twee smaken; die die die zijn vakkundig met een computer en zijn inhoud gewoon om het te gebruiken als een hulpmiddel, en degenen die zijn voortdurend tweaken en aanpassen van alles over hun kostbare machine. Voor de langste tijd, gebruikers die wilden aanpassen van een Windows XP-installatie waren pech, hebben geen keuze, maar om te accepteren van de standaardinstallatie en vervolgens probeert te werken met het eens het is geïnstalleerd. Maar dankzij een programma genaamd nLite, XP-gebruikers hebben nu de mogelijkheid om alles over hun Windows-installatie, van nemend componenten die ze niet willen, aan het toevoegen van componenten die ze willen aanpassen.

Instructies

1

Open uw voorkeur webbrowser en ga naar de downloadpagina van nLite. Een link heeft is u voorzien in de sectie 'Bron'.

2

Download en installeer nLite op uw computer, dan invoegen van uw Windows XP installatieschijf in uw computer de cd-rom-station.

3

Start nLite.

4

Klik op de knop "Bladeren" en selecteer het cd-rom-station met de Windows XP installatieschijf in het nieuwe venster dat verschijnt. Klik op "OK", klik op "Volgende". NLite zal nu maak een map op uw harde schijf waarin u de aangepaste Windows-installatiebestanden die u maakt.

5

Klik op "Next" om te slaan het volgende scherm, als u zal niet worden hoeft het. Selecteer in het scherm dat volgt, alle manieren waarop u wilt aanpassen van uw installatie van Windows XP. Dit kan omvatten slipstreaming in een servicepack van Windows XP, stuurprogrammabestanden aan de installatie--een must als u wilt troep opwaarts XP op een computer met SATA harde schijven-- of verwijderen onderdelen van de Windows-installatie toevoegen. Selecteer "Bootable ISO".

6

Ga verder met de schermen, toevoegen en verwijderen van onderdelen als u wilt. Omdat elke gebruiker andere behoeften heeft en wil in een Windows-installatie, is er geen perfecte manier om te beschrijven welk proces u verrichten moet om te voldoen aan uw eigen behoeften. Zie de koppelingen in de sectie 'Resource' voor de beste manieren om de aanpak van de verschillende methoden van aanpassing.

7

Klik op "ja" wanneer wordt gevraagd of u wilt beginnen met het aanpassingsproces. NLite zal nu gaan over het toevoegen, verwijderen en anderszins tweaken de installatiebestanden van Windows XP op de wijze die u in stap 6 voorgeschreven.

8

Verwijder de installatie-CD van Windows XP uit het cd-rom-station en een lege schijf te vervangen. Klik op het "Mode" drop-down menu in het venster nLite en selecteer de optie voor het "branden naar CD". Zorg ervoor dat de CD/DVD brander dat bevat de lege schijf is geselecteerd als het doelstation, klik vervolgens op de "Merk ISO" knop. De nLite programma zal nu uw aangepaste Windows XP-installatiebestanden naar een opstartbare CD branden. U kunt deze CD te installeren van de aangepaste versie van Windows op elke computer.