Help voor GIF-animaties die niet afgespeeld in Windows XP

Sommige graphics interchange format beeld bestanden worden geanimeerd en meerdere frames bevatten. Windows XP standaardwebbrowser en beeld-viewing toepassing geanimeerde GIFs standaard kunnen spelen, maar een aantal problemen kan resulteren in een stilstaand beeld verschijnen in plaats van een animatie. U kan hebben geanimeerde GIFs uitgeschakeld in uw browser van het Web, worden met behulp van een afbeeldingsviewer die niet ondersteunen van geanimeerde GIFs of animaties in uw firewallsoftware uitgeschakeld.

Internet Explorer

De webbrowser van Internet Explorer die bij Windows XP geleverd speelt GIF-animaties op webpagina's standaard, maar deze instelling kan worden uitgeschakeld. Opnieuw kunt u geanimeerde GIF-ondersteuning inschakelen als deze uitgeschakeld in Internet Explorer de geavanceerde opties deelvenster. Klik op "Extra" in Internet Explorer, klik op "Internetopties" en selecteer het tabblad "Geavanceerd" in het venster dat verschijnt. Scroll naar beneden naar het multimediagedeelte in de lijst en het inschakelen van het selectievakje "spelen animaties in webpagina's" als het heeft uitgeschakeld. Start Internet Explorer opnieuw na het wijzigen van deze instelling.

Beeld kijkers

Sommige beeld-viewing programma's bieden geen ondersteuning voor het GIF. Als u een programma dat niet spelen geanimeerde GIFs instellen als uw standaard toepassing voor GIF-bestanden bekijken hebt, wordt de GIF-afbeelding niet afgespeeld als u erop dubbelklikt. U kunt proberen de GIF in een andere toepassing openen door met de rechtermuisknop op, wijzen op "Openen met" en selecteren van een toepassing die ondersteunt geanimeerde GIFs, zoals Windows Picture and Fax Viewer. Je kan "Programma kiezen" klikken in het submenu wijzigen uw standaardtoepassing voor GIF-bestanden.

Firewalls

Firewall- en internetbeveiligingsprogramma's zoals ZoneAlarm en Norton Internet Security kunnen worden ingesteld op het uitschakelen van geanimeerde GIFs. Deze optie overschrijft de browserinstellingen van uw. U kunt deze optie in ZoneAlarm uitschakelen door het openen van het ZoneAlarm-venster, navigeren naar de sectie 'Privacy' invoeren van de sectie "Ad Blocking" te klikken op 'Aangepast' en om ervoor te zorgen "Animatie" is aangevinkt onder advertenties blokkeren. Andere programma's die van invloed zijn op uw surfen op het Web, zoals pop-up blockers, kunnen ook bevatten opties die geanimeerde GIFs uitschakelen.

Microsoft Office

Microsoft Outlook, Word en andere Office-toepassingen spelen niet geanimeerde GIFs standaard. U kunt een GIF-animatie in een MIcrosoft Office-toepassing bekijken door erop te klikken, te klikken op de "View" menu en te klikken op "Voorbeeld/eigenschappen." Het voorbeeld/eigenschappen venster verschijnt en speelt de geanimeerde GIF. Geanimeerde GIFs ook afspelen in PowerPoint-presentaties; u hoeft niet te openen het voorbeeldvenster terwijl u een presentatie geeft.