Hardware Vs. softwarematige beeldopbouw

Hardware Vs. softwarematige beeldopbouw


Rendering verwijst naar het proces van het genereren van afbeeldingen via computerprogramma's, en wordt gebruikt in toepassingen zoals simulatoren, speciale filmeffecten, video games en architectuur. Dit proces kan worden uitgevoerd via hardware renderen of softwarematige beeldopbouw.

Definities

Softwarerendering is een renderen die uitsluitend via computercode of toepassingen plaatsvindt. Hardware renderen wordt uitgevoerd via een computerchip die uitgangen van de beelden op een scherm of randapparaat.

Verwerking

Softwarerendering wordt verwerkt zonder de hulp van elke soort hardware, en treedt op in de centrale verwerkingseenheid van de computer of de CPU. Hardware renderen wordt uitgevoerd via de grafische hardware, zoals een grafische kaart, of soort uitbreidingskaart ontworpen om te produceren en uitvoer afbeeldingen verzenden naar een beeldscherm.

Snelheid

Softwarerendering vereist CPU functie om te verwerken, en is daarom een tragere proces dan hardware renderen. Hardware renderen, die via gespecialiseerde hardware plaatsvindt, consumeren eventuele systeemgeheugen niet.