Grondbeginselen van de Personal Computer

Grondbeginselen van de Personal Computer


Een personal computer bestaat uit zowel hardware als software. Hardware verwijst naar de fysieke onderdelen van de machine, zoals de centrale verwerkingseenheid (CPU), de monitor, invoerapparaten, zoals een toetsenbord en muis, en randapparatuur, zoals een printer of scanner. De software bevat een besturingssysteem, zoals Windows, waarmee de computer te bedienen van specifieke programma's zoals Microsoft Office.

De centrale verwerkingseenheidEen centrale verwerkingseenheid


De CPU is het "brein" van de computer. Het bevat geheugen, waardoor het te houden van de informatie- en verwerkingscapaciteit, die bepaalt hoe snel het zal werken de verschillende taken die uit te voeren. Oudere CPU's adequaat zal werken op vele eenvoudige taken, maar ze uiteindelijk overbodig geworden, aangezien meer complexe functies meer geheugen en verwerking snelheid vereisen.

Het besturingssysteem

De computer moet een groot programma die dicteert hoe het werkt en hoe het zal coördinatie van de activiteiten van andere programma's. Dit programma heet een besturingssysteem, en meestal komt met nieuwe computers. Populaire besturingssystemen: Microsoft Windows, Apple OS X en Linux. Zoals CPU's, worden deze besturingssystemen bijgewerkt van tijd tot tijd om de toegenomen vraag van nieuwe toepassingen.

De toepassingen

Hoewel de besturingssystemen vaak enkele elementaire functies zoals een elementaire teksteditor bevatten, vereist de meeste taken een extra programma genaamd een "applicatie" die is speciaal ontworpen voor computergebruik behoeften zoals databasebeheer, tekstverwerking, en dergelijke. Deze toepassingen zijn vaak gebundeld in een "suite" van programma's zoals Microsoft Office of Apple iWork.

Randapparatuur

Randapparatuur verwijzen naar apparaten die zijn aangesloten op de CPU voor het uitvoeren van andere taken. Gangbare randapparatuur omvatten een printer, voor de productie van papieren exemplaar van de tekst van de computer, of een scanner, te nemen van gedrukte teksten en ze treden in de computer.