Grafische kaart van 128 bits Bus Vs. 256-bits Bus

Grafische kaart van 128 bits Bus Vs. 256-bits Bus


Een dedicated grafische kaart biedt verhoogde computerprestaties door vermindering van de werklast van de afbeelding-verwerking van de computer de centrale verwerkingseenheid (CPU) en door het leveren van helderder, scherpere beelden. Twee belangrijke onderdelen van de grafische kaart, die invloed hebben op prestaties zijn de afbeelding verwerking unit (GPU), of grafische processor en geheugen. De bus verwijst naar de regels die de overdracht van gegevens tussen de GPU en het geheugen.

Geheugenbus

Een 128-bits bus betekent dat de grafische processor kan toegang hebben tot 128 bits van gegevens tegelijk overwegende dat een 256-bits bus betekent dat de grafische processor kan toegang hebben tot 256 bits van gegevens op een moment. Als twee grafische kaarten alleen in het geheugen bus breedte verschillen, kan dan de grotere bits bus breedte prestaties verbeteren door meer gegevens leveren binnen dezelfde periode van tijd.

Grafische Processor

De grafische processor is belangrijker dan enig ander aspect van de grafische kaart, omdat zij de beeldverwerking presteert. Twee belangrijke aspecten van de GPU zijn de pixel-pijpleiding en klok-snelheid. Hoe hoger de pijpleiding en klok-snelheid, hoe sneller de processor.

Geheugen

De grootte van het geheugen, zoals 128 MB of 256 MB, dicteert de maximumresolutie product door de grafische kaart. Het geheugentype, zoals DDR RAM en RAM GDDR3, geven de snelheid waarmee het geheugen kan worden betreden, het energieverbruik van het geheugen en de warmte die door het geheugen.