Gemeenschappelijke schreeflettertypen

Gemeenschappelijke schreeflettertypen


Lettertypen zijn ontworpen voor zeer specifieke toepassingen, of het nu om af te drukken, het Web, koppen of een uitnodiging voor een bruiloft gaat. Schreeflettertypen zijn gemeenschappelijkst omdat ze gemakkelijker zijn te lezen. De term "serif" betekent "met voeten." De "voeten" van de serif zijn de horizontale lijnen die verschijnen aan de basis van het karakter en uit te breiden links en rechts. Niet alle schreven ontworpen zijn hetzelfde, dus ze bent ingedeeld volgens kenmerken en functie, zoals oude stijl, Transitional, Modern en Slab Serif, om enkelen te noemen. De meest voorkomende serif lettertypen zijn Times New Roman (oude stijl), Georgië (Transitional), Didot (Modern) en Rockwell (Slab Serif).

Times New Roman

Times New Roman werd uitgebracht in 1932 in antwoord op een behoefte aan een specifiek lettertype voor de krant. De krant industrie is booming, en een letterbeeld dat was leesbaar en gemakkelijk te lezen was een noodzaak. Dus, in 1931, The Times van Londen vroeg de Monotype Corporation maken dergelijke een lettertype voor de krant. Het resultaat was Times New Roman. Het lettertype wordt geclassificeerd als Old Style wegens zijn kleine verschillen tussen dikke en dunne slagen en haar zware schreven. Andere lettertypen vergelijkbaar met Times New Roman bevatten Garamond, Goudy Old Style, Palatino en Perpetua. De oude stijl lettertypen hebben de voorkeur voor het lezen van materiaal zoals kranten, tijdschriften, brochures en boeken. Hun ontwerp maakt hen gemakkelijker te lezen.

Georgië

Georgië is geclassificeerd als een overgangsperiode lettertype. Hoewel het lettertype vergelijkbaar met Times New Roman is, Georgië gebeurt groter dan Times New Roman bij de dezelfde puntgrootte. Het is ook ruimer dan Times New Roman. De serif werd ontworpen door Matthew Carter in 1993. Zoals Times New Roman is gemaakt voor een betere leesbaarheid van de print, is Georgië ontworpen voor eenvoudiger leesbaarheid op de computermonitor. Echter, het is geworden zo gewoon in te drukken als er op het scherm. Andere bekende overgangsregeling lettertypen bevatten Baskerville, Clarendon, Bookman, Caslon en eeuw.

Didot

Didot vertegenwoordigt het tijdperk van moderne-lettertype. Het was gemaakt in 1783 in Parijs en vernoemd naar zijn ontwerper, Firmin Didot. Lettertype Didot van houdt veel van dezelfde eigenschappen van andere moderne type stijlen. Het heeft sterke contrasten tussen dikke en dunne lijnen. In feite, de dunne lijnen verschijnen als dunne haarlijnen en de schreven zijn recht en minder omvangrijk dan de oude stijl en Transitional lettertypen. Hoewel Didot een mooi lettertype is, beperkt de fijne haarlijnen het gebruik ervan, omdat het niet altijd gemakkelijk te lezen. Echter, toevoegingen aan de familie Didot, zoals de Linotype-Didot opgericht in 1992, verbeterde leesbaarheid, waardoor het bruikbaar voor boeken en andere teksten. Andere bekende moderne lettertypen bevatten Bodoni, Bedini, regelmatige editie en Dubiel.

Rockwell

Rockwell is een van de meest voorkomende slab serif lettertypen, die ook bekend staat als Egyptische of vierkant serif. Het bootst de oude stijl van dikke lijnen. Rockwell's ontwerp is geïnspireerd door letterontwerper, Vincent Figgins. Volgens «««Fonts.com, het ontwerp heeft rechte schreven en mist contrast tussen dikke en dunne slagen. Volgens MyFonts, werd Rockwell opgericht in 1910 door de binnenvaart lettergieterij. Rockwell geschikt voor koppen, affiches en korte blokken tekst. Een andere versie van Rockwell bekend als Rockwell tekst gewicht is echter een betere keuze voor lange blokken tekst.