GeForce 256 7200Gs Specs

De GeForce 7200 GS is een low-cost, matige videokaart uitgebracht door Nvidia in 2007 als onderdeel van de GeForce 7 series. Het werd ontworpen om een upgrade voor computers die op geïntegreerde videokaarten (dat wil zeggen, video geboden door het moederbord in plaats van een aparte videokaart vertrouwden). De 7200 GS wordt vervaardigd door verschillende bedrijven met inbegrip van Asus, EVGA en XFX.

Grafische Bus & prestaties

De GeForce 7200 is een 64-bits PCI grafische kaart staat de weergave van 2560 x 1600 pixels, alleen beperkt door de computermonitor. Het ondersteunt DirectX 9-technologie voor geavanceerde 3D-beelden en heeft zowel VGA- als DVI aansluitingen voor helderder foto's.

Geheugen

De GeForce 7200GS komt uitgerust met 256MB aan DDR2 800 MHz RAM. Dit bevrijdt van de computer RAM-geheugen dat anders zou worden gebruikt voor weergave van afbeeldingen. Het geheugen is niet uitbreidbaar.

Compatibiliteit

Windows XP, Windows Vista of Windows 7 is vereist voor de 7200 GS. Het is niet compatibel met Macintosh-computers, noch biedt het ondersteuning voor Scalable Link Interface (SLI, of twee grafische kaarten te koppelen).

Gebruik

De GeForce 7200GS is niet gericht op een gaming markt maar eerder gebruikers die ervaren problemen met besturingssystemen (zoals Windows Vista) of andere toepassingen die niet goed met geïntegreerde videokaarten werkte. Voor low-end, nongraphic intensieve games, de GeForce 7200 GS volstaat en vanwege zijn lage prijs, is het een eenvoudige upgrade.