Geen vergrendelingen in een ODBC-verbinding in de queryreeks van een Access-Pass Through-query opgeven

De opdracht "nolock" in een Pass Through-query van Access hiermee een tabel vergrendelt zodat geen updates of verwijderingen niet in de tabel overkomen terwijl u een select-query uitvoeren. Dit voorkomt een proces genaamd "vuile leest," dat een verschijnsel dat zich voordoet is wanneer een rij wordt gewijzigd terwijl het wordt opgehaald door de gebruiker en tot slechte gegevens geretourneerd aan uw toepassing leidt. Om dit te voorkomen moet u de ODBC-verbinding "nolock" opdracht toevoegen in de queryontwerpweergave toegang.

Instructies

1

Open Microsoft Access. Klik op het pictogram "Open" en dubbelklik op uw Access-MDB-bestand om het te openen.

2

Klik op "Zoekopdrachten" om een lijst met query's weer te geven. Met de rechtermuisknop op de query die u wilt bewerken en selecteer "SQL-weergave." Hiermee opent u de SQL-code voor uw query in de SQL-codering ontwerper.

3

Voeg de code "met nolock" na de "Selecteer tabel", waarbij tabel de naam van de tabel die u een query vanaf uitvoert is. Bijvoorbeeld, is de volgende select-query een voorbeeld van een Pass Through-query met "nolock":

Selecteer * uit klanten met nolock

4

Klik op de "Uitvoeren" knop boven aan het Access-venster. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd zodat je of de nieuwe "nolock"-functie testen kunt.