Gebruik van sociale Media om potentiële werknemers PrescreenDe populariteit van sociale media websites op het Internet heeft mensen posting meer informatie over zichzelf online dan ooit tevoren. Een werkgever op zoek naar de beste kandidaten uit een pool van CV's, kunnen sociale media-profielen blijken te zijn een aantrekkelijke bron van informatie van de aanvrager. Terwijl het bekijken van sociale mediasites inzichten met betrekking tot een aanvrager geven kan, moet u zich bewust zijn van de valkuilen die rondom sociale media prescreening.

Dezelfde naam, meerdere mensen

Sociale media is gevuld met verschillende mensen die dezelfde naam hebben. Als u een profiel op een sociale media site die de naam van de aanvrager draagt vindt zijn u prescreening, het individu wiens profiel u kon komen af als een uitzonderlijk goede of uitzonderlijk slecht kandidaat voor de functie in uw bedrijf. Echter, je kan niet zeker van zijn dat de persoon op het profiel is hetzelfde wie voor de positie toegepast. De gevolgen van het beroep te zwaar op sociale media screening bevatten bevorderen van een kandidaat die u ten onrechte van mening is goed gekwalificeerde ten koste van aanvragers die beter gekwalificeerd of negeren van goed gekwalificeerde kandidaten die dezelfde naam heeft als iemand die niet goed gekwalificeerde delen. De grote mate van onzekerheid in de sociale media, screening kan leiden tot slechte beslissingen met betrekking tot uw kandidaat-zwembad.

Juridische verplichtingen

Federale en nationale wetten verbieden dat werkgevers op basis van informatie zoals leeftijd, ras of medische geschiedenis voor het huren van besluiten. Als een werknemer die uw bedrijf deed niet huren een zaak dat maken kan deed uw human resources afdeling niet huren hem vanwege dergelijke informatie, dan hij van uw bedrijf vervolgen kon. Traditionele aanvraagprocedures beschermen u tegen deze beschuldigingen door vraagt niet om deze informatie bij screening goede kandidaten uit de grotere groep van asielzoekers. Als je kijkt naar een verzoeksters sociale mediapagina's, echter, kunt u tegenkomen informatie die legaal u niet in uw huren beslissingen kunt. Als een aanvrager heeft u niet huren vondsten uit u benaderd zijn sociale media site en stuitte op deze informatie, u bent niet langer beschermd tegen rechtszaken bewerend dat je een illegale vorm van discriminatie geoefend. Vanwege deze mogelijkheid, als u van plan te prescreen werknemer via sociale media, moet u vasthouden aan zijn openbaar beschikbare informatie, die is minder waarschijnlijk om gevoelige informatie te bevatten. Bovendien, als u sociale mediasites gebruikt op zoek naar potentiële werknemers aan te werven, onthouden ze te diep te onderzoeken. Hoe meer Ontdek u iemand die u uitnodigen voor een interview met uw bedrijf online, de zwakkere uw rechtspositie als u uiteindelijk niet wilt hem inhuren.

Toegang tot sociale Media-profielen

Terwijl enkele wetten op de boeken hebben betrekking op een werkgever vermogen toegang tot een verzoeksters sociale media pagina's, bent u goed geadviseerd niet te omzeilen van een aanvrager privacyinstellingen of vraag hem om zijn inloggegevens. Na veelbesproken incidenten van organisaties zoals de Maryland ministerie van correcties die aanvragers te overhandigen aan hun sociale media-inloggegevens voor een ambtenaar van de menselijke hulpbronnen om hun rekeningen en prive-informatie te onderzoeken, introduceerde de Illinois wetgever een wetsvoorstel dat specifiek dit probleem zou verbieden. Bovendien, kwam de Maryland DOC onder zware druk van de overheids- en juridische wanneer een aanvrager die het beleid voldaan ging naar de ACLU. Terwijl het gebruik van sociale media om prescreen werknemers niet is momenteel sterk gereglementeerd, zijn de wetgevingstendensen in de richting van de bescherming van de privacy van sociale media rekeninghouders. Omwille van zowel het vermijden van slechte publiciteit en mogelijke rechtszaken, is het beste om het zekere voor het onzekere voorzichtig als het gaat om de privacy van uw verzoekers sociale media accounts. Hierbij probeert toegang te krijgen tot privé delen van een verzoeksters sociale media profiel door het hebben van een werknemer join zijn online sociale kring.

Informatie die u kunt gebruiken

Labor wetten u verbieden discriminatie van werknemers op een aantal factoren, maar u kunt informatie die rechtstreeks verband houdt met de belangen van uw bedrijf of een potentiële werknemer de mogelijkheid om zijn werk te doen. Als een aanvrager de voorlichting van het publiek op zijn profiel van de sociale media verwijzen naar zijn eigen gebruik van illegale stoffen of crimineel gedrag heeft, kan dan het individu zijn een verplichting aan het bedrijf als je hem inhuren. Ook kun je huren beslissingen op basis van een potentiële werknemer fit met de cultuur van het bedrijf, zolang deze fit niet de aanvrager hoeft te bezitten van de kenmerken die zijn wettelijk beschermd. Professionele houding en houding ten opzichte van een bepaalde bedrijfstak, zijn bijvoorbeeld niet onder deze beschermde categorieën. Als een potentiële werknemer Publiek profiel een onprofessionele indruk, geeft dan kunt u deze informatie gebruiken. Bovendien, als het publiek profiel met name bevat informatie die in het algemeen afwijkende naar uw branche of bedrijf, kunnen bedrijven afleiden dat de aspirant-aanvrager niet zou een goede pasvorm. U kunt ook zoeken naar bewijs van CV opvulling door het vergelijken van de informatie het individu zet op de CV hij voorgelegd aan uw bedrijf en de informatie hij gepost over zichzelf op zijn verschillende sociale media-profielen.

Sociale Media zoeken

Start een sociale media prescreening met Facebook. Als u nog geen Facebook-account, een maken als u wilt weergeven van het openbare sleutelgedeelte van een potentiële werknemer profiel. Zoek de naam van de aanvrager en Verfijn uw resultaten door zijn educatieve netwerken en geografische ligging van de informatie die u gaf hij op zijn CV te geven. Naast het zien van wat de aanvrager gepost over zichzelf, willen koppelingen zijn andere online aanwezigheden van berichten op de Facebook muur of in de sectie over van zijn profiel. Dit kunnen leiden tot persoonlijke websites van de aanvrager, een blogs hij onderhoudt en andere aanwezigheden van sociale media, zoals Twitter. Het vinden van deze profielen via Facebook bespaart u de tijd van het proberen om ze te vinden handmatig op sites met minder krachtige zoekfuncties dan Facebook. Tenzij de aanvrager specifiek zijn rekeningen beperkt, kunt u lezen de berichten op zijn blogs en de microposts op zijn Twitter-stroom. Kijk naar verzoeksters profiel op LinkedIn, een sociale media site voor professionele netwerken, aan de vermeldingen op de verzoeksters CV controleren. Niet zo veel mensen hebben profielen op LinkedIn als op Facebook, maar u kunt zien of uw sollicitant een aanwezigheid op de professionele networking site door op zoek naar koppelingen naar een profiel op zijn Facebook-pagina of rechtstreeks op de LinkedIn site zoeken. Uw vermogen direct zoeken en bekijken van uw verzoeksters profiel kan worden beperkt door het abonnement dat u van LinkedIn koopt.