Flash Drive Pros & ConsDeze duurzame, draagbare opslaggelegenheid werd voor het eerst verkocht in 2000 door Trek technologie en wordt nu vaak gebruikt in plaats van de 3,5-inch diskette, de Re-writable DVD en de Re-writable CD. Of u uw flash-drive gebruiken voor het opslaan van financiƫle administratie, gescande beelden van belangrijke juridische documenten, muziek of familiefoto's, is het belangrijk om te weten van de voordelen en risico's van het gebruik van dit apparaat voor het opslaan en ophalen van belangrijke informatie.

Profs

Maakt bestanden gemakkelijk bereikbaar. Bent u gewend aan graven via laden van accordeon mappen te vinden de informatie die u nodig hebt, is een functie van een flash drive die u zult waarderen dat je uitvoeren van een zoekopdracht met trefwoord op het apparaat voor dat zelfde bestand kunt zodra het is gescand en opgeslagen op uw flash-drive.

Duurzaamheid. Een flashstation kan meestal waterschade, verdragen als toegestaan tijd volledig drogen voordat u opnieuw, wegvalt, stapte op (tenzij het wordt verpletterd en verbindingslijnen zijn beschadigd tijdens het proces) of voor lange periodes ongebruikt.

Gemak. Aangezien een drive flashstation kunt overal naartoe, het is veel makkelijker om uw gegevens meenemen op de weg reizen dan een PC of laptop en ervoor te zorgen dat er geen verloren tijdens een verhuizing veldlopen. U kan het in uw zak naast uw losse verandering en voelen zich veilig weten uw CV, kunst portfolio en andere documenten zijn veilig. Aangezien geen opladen vereist is, alleen moet u de USB flash drive en geen andere snoeren of gevallen--tenzij u langs extra apparatuur brengen.

Cons

Gemakkelijk te misplaatsen. Dit is de grootste val wanneer het bezit van een flash drive. Vooral als het is niet beveiligd met een wachtwoord. Dit is zelfs als deze is aangesloten op uw sleutelhanger. Verliezen van een flash drive met al uw persoonlijke info is zoals verlies van een laptop of een handgeschreven Adresboek--zodra het is gegaan, is het gegaan.

Computertoegang vereist. Een map, hand-held organisator of slimme telefoon alle onafhankelijk functioneren kan, niet een flash drive. Uw flash drive moet worden verbonden met een PC of laptop, voordat u kunt opslaan of terughalen van bestanden.

USB-poort ruimte op uw PC in beslag neemt. Dit kan vervelend zijn als u een laptop of PC met beperkte ruimte die USB poort gebruikt, maar kan worden opgelost als u een USB-Hub (voegt 2 of meer USB-poorten op uw laptop of PC) te kopen.

Extra Pros

Betaalbaarheid. Met 1 GB (gigabyte) sticks wordt aangeboden op websites voor zo laag als $5.99 vanaf 2010, kunt u een heleboel gegevens opslaan zonder te kopen van mappen, naar de schijf worden gebrand of nemen ruimte op de harde schijf van de computer van uw werk/home.

Beveiligingsfuncties. Er zijn merken van flash drives waarmee gebruikers wachtwoord beschermen de flash drive, het toestaan van toegang alleen voor geautoriseerde gebruikers. Deze functie is groot als u bezorgd bent over iemand informatie bekijken op uw flash-drive zonder uw toestemming. Verwijder de flash drive uit USB-poort van uw computer na elk gebruik echter aangezien de wachtwoordherinnering alleen aan het begin van een nieuwe sessie van de flitsaandrijving komt en de gegevens op uw flash-drive nog steeds toegankelijk is indien het wordt gelaten in een computer zonder goed te sluiten.